Kuzey Kore liderinin fotoğrafları dedikoduları engelleyemedi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un aradan geçen 20 günün ardından yayınlanan fotoğraflarının hakkında çıkan ölmüş olduğu söylentilerini dağıtmak için paylaşıldığı, fotoğrafların daha önceki bir zaman dilimine ait olduğu düşünülüyor.

DÜNYA 02.05.2020, 10:31 02.05.2020, 10:50
Kuzey Kore liderinin fotoğrafları dedikoduları engelleyemedi

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA tarafından yayınlanan fotoğraflara göre, Kim Jong-Un başkentin hemen kuzeyindeki Sunchon şehrinde bir gübre fabrikasının açılışını yaptı.

Fotoğraflarda Kim sürekli gülümsüyordu ve törende yardımcılarıyla konuşurken ve aynı zamanda fabrikayı gezerken görüntülendi.

KCNA, diktatöre küçük kız kardeşi Kim Yo Jong da dahil olmak üzere birçok üst düzey Kuzey Kore yetkilisinin eşlik ettiğini söyledi.

Ancak fotoğrafların özgünlükleri doğrulanamadı. Söz konusu fotoğrafların Kim'in ölmeden önceki bir zamana ait olduğu ve şu an hakkında yayılan "öldü" iddialarını çürütmek için servis edildiği öne sürülüyor.

Tüm fotoğrafların amacının Kim Jong-Un'un görev başında olduğu düşüncesi yaratarak kaos ortamını sakinleştirmek olduğu düşünülüyor.

Örneğin açılışa dair paylaşılan bu fotoğrafın, herkesin dört gözle Kim Jong-Un'u görmek için beklediği ve sonunda liderlerine kavuştuğu izlenimi yaratmak için servis edildiği öne sürülüyor.

Kim'in fabrikayı gezerken görüntülendiği bu fotoğrafta ise hem kendisi hem de etrafındaki insanların aşırı mutlu olduğu servis ediliyor.

Fotoğraflarda liderin sonunda ortaya çıkarak orada bulunmasının gurur kaynağı olduğu şeklinde düşünülmesinin istendiği iddia ediliyor.

Trump yorum yapmayı reddetmişti

KCNA raporu hakkında sorulan ABD Başkanı Donald Trump yorum yapmayı reddederek, "Henüz yorum yapmamayı tercih ediyorum. Bu konuda uygun zamanda söyleyecek bir şeyimiz olacak." şeklinde konuşmuştu.

ABD'nin Doğu Asya'dan sorumlu eski diplomatı Daniel Russell da konuya dair Kim'in kaybolması ve "yeniden ortaya çıkmasına" dair şüpheyle yaklaşılması gerektiğini söyledi. Russell, "parçaları birleştirmek zaman alacak" dedi.

Yorumlar (0)