İsrail virüsü yaymaya çalışıyor!

İsrail polisi, Doğu Kudüs'te Filistinlilere Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi yapılan kliniği hiçbir gerekçe göstermeden kapattı.

DÜNYA 15.04.2020, 15:11
İsrail virüsü yaymaya çalışıyor!

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan ve Filistinlilere Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi yapılan kliniği herhangi bir gerekçe göstermeden kapattı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde yer alan ve yeni tip koronavirüsün yayılmasını engellemek için Filistinlilere Covid-19 testi yapan klinik, dün akşam İsrail polisi tarafından basıldı.

Gerçekleştirilen baskının ardından kliniği kapatan İsrail polisi, 4 Filistinli aktivisti de yine hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına aldı.

Olaya ilişkin İsrail polisinden ya da Tel Aviv yönetiminden halen bir açıklama gelmiş deği. Ancak İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) test kitlerinin Filistin yönetimi tarafından sağlandığı gerekçesiyle bahse konu olan kliniğin kapatıldığını kaydetti.

Haaretz gazetesine konuşan ve Silvan'da ikamet eden Farhi Ebu Diab, baskına tepki göstererek, "İsrail yönetimi bize yardım etmiyor. Başkalarından da yardım almamıza izin vermiyor." diye konuştu.

Filistin yönetimi, İsrail'i işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakalarını gizlemekle suçluyor.

İsrail Sağlık Bakanlığı, Doğu Kudüs'teki vakalara ilişkin net bir bilgi aktarmazken, Filistin yönetimi Doğu Kudüs'te 41 kişide yeni tip koronavirüs (Covid-19) saptandığını açıklamıştı.

İsrail yönetimi, İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerin oluşturduğu Ortak Arap Listesi Bloku milletvekillerinden gelen baskıların ardından yaklaşık 2 hafta önce Doğu Kudüs'te 4 ayrı yeni tip koronavirüs (Covid-19) test noktası kurmuştu.

Yorumlar (0)