Fransa, PKK'nın korumasında tarihi eser çalıyor!

Sömürge, barbarlık, katliam, hırsızlık, arsızlık, yüzsüzlük dolu tarihinin izinden giden Fransa, PKK korumasında Suriye'den tarihi eser çalıyor.

DÜNYA 15.07.2020, 11:42 15.07.2020, 12:18
Fransa, PKK'nın korumasında tarihi eser çalıyor!

Batı beslemeli bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki bölgelerde çalışma yürüten Fransız arkeologlar, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kentinde gizlice kazı çalışmaları yapıyor ve çıkardıkları tarihî eser ve tarihî kalıntıları çalıyor.

Barbar Fransa'nın hırsız arkeologları, şu sıralarda Deyrizor kentinin kuzeydoğusundaki Doğu Garibe beldesi yakınlarında bulunan ve Şeyh Hamad Tepesi olarak adlandırılan Antik Dur Katlimnu Kenti'nde kazı faaliyeti yapıyor.

2020 yılının Ocak ayından beri yürütülen kazı çalışmalarında şu an 10'un üzerinde Fransız arkeolog ve uzman görev alıyor.

Kazılar, PKK korumasında gece yapılıyor!

Gizli gerçekleştirilen kazı çalışmaları çoğu zaman gece saatlerinde ve bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristlerin koruması altında yapılıyor.

Fransız ve ABD askerlerinin yanına götürüyorlar

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Fransızların Antik Dur Katlimnu Kenti'nden çıkardıkları tarihî eserlere ve tarihî kalıntılara el koyarak Fransız ve Amerikan askerlerinin varlık gösterdiği Ömer petrol sahasına taşıyor.

PKK halkı yaklaştırmıyor

Bölücü terör örgütü YPG/PKK üyesi teröristler ise sivillerin Antik Dur Katlimnu Kenti'ne yaklaşmasına izin vermiyor ve "yaklaşmayın" uyarılarını dinlemeyenleri alıkoymakla tehdit ediyor.

Fransa'nın başkentinde satış!

Fransa'nın başkenti Paris'te Haziran ayında Suriye, Libya, Mısır ve Yemen gibi ülkelerden çalınan kaçak antika eserleri satan 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Antik Dur Katlimnu Kenti hakkında!

Fransız hırsız arkeolog ve uzmanlarının ka zı çalışması yaptığı ve tarihî eserleri çıkararak el koyduğu Antik Dur Katlimnu Kenti, Deyrizor kent merkezinden 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Antik Kent, Asur İmparatorluğu döneminin en önemli kentlerinden biri olma özelliğine sahip.

İç savaş boyunca ABD'nin terör örgütü DEAŞ ve bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristler tarafından defalarca tahrip edilen Antik Dur Katlimnu Kenti'nde 1978-2010 yıllarında Alman arkeologlar tarafından kazı çalışmaları yapılmıştı.

Fransa'nın Suriye'deki varlığı

Fransa ordusu, Suriye'de bölücü terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bölgelerde, Amerika Birleşik Devletleri'nin imkânları ve himayesi altında varlık gösteriyor.

Fransızlar şu anda Deyrizor, Haseke ve Rakka illerinde 4 askerî noktada bulunuyor.

Fransız askerleri, konuşlandıkları askerî noktaların tamamını Amerikan askerleriyle ortak kullanıyor. Fransız askerleri, hareket imkânlarını Amerikan ordusuyla bölücü terör örgütü YPG/PKK korumasında sağlıyor.

Fransa ordusunun bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altındaki bölgelerde 200'e yakın askeri yer alıyor.

Suriye'de bulunan Fransız askerleri iki birlikten oluşuyor: "Özel kuvvetler" ve "koalisyon güçleri içinde görev alan askerler".

Yorumlar (0)