“Doğuruyorum” dedi, uçağı indirdi: Göçmenler bu defa kaçamadı

İstanbul’dan yola çıkan ve Kazablanka’ya doğru sefer gerçekleştiren Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağında bir defa daha hamile yolcu olayı meydana geldi. Roma’ya acil iniş gerçekleştiren uçak için hazırlıklı bekleyen İtalyan polisi, yolcuların çıkış yapmasına izin vermedi.

DÜNYA 11.12.2022, 16:45
“Doğuruyorum” dedi, uçağı indirdi: Göçmenler bu defa kaçamadı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yola çıkan ve Kazablanka’ya gitmek üzere havalanan Pegasus Havayolları'na ait olan yolcu uçağı, hamile bir yolcunun doğum sancısı yaşadığı iddiasıyla acil iniş gerçekleştirdi.

Roma Havalimanı’na acil iniş yaptı

Hamile olduğu ifade edilen kadın, doğum sancısının başladığı iddiası ile kabin ekibini harekete geçirdi. Yolcuya ilk müdahale üç doktor tarafından uçak içerisinde yapılırken, kaptan pilot Roma Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile görüşme sağlayarak acil iniş adına onay talep etti.

Uçak, Roma havalimanına sorunsuz bir biçimde iniş yaptı. Bu durum sonrasında hızlı bir şekilde harekete geçen İtalyan güvenlik kuvvetleri, Faslı yolcuların İtalya’ya kaçak şekilde girmelerini durdurabilmek adına apron ve uçak çevresinde tedbirler aldı. Uçağın ön kapısını kapatan ekipler, yolcuların uçaktan inmesine izin vermedi.

Arbede yaşandı, hamile kadın yine doğurmadı

Bu esnada uçaktan inmeyi talep eden yolcular ile polis arasında arbede meydana geldi. 8,5 aylık hamile olduğu belirlenen yolcu ise yapılan tetkiklerin sonrasında, doğum olayının gerçekleşmediği belirlendi.

Geçtiğimiz haftalarda aynı şekilde Kazablanka-İstanbul seferini gerçekleştiren Pegasus Havayolları ait uçak, yolculardan birinin yaşadığı doğum sancıları sonrasında İspanya'nın Barselona Havalimanı'na acil iniş gerçekleştirmişti.

Bunu bir fırsat olarak gören 28 yolcu uçaktan uzaklaşırken, 14 yolcu polis ekiplerince yakalanmıştı. Polis ekipleri, 14 yolcu araştırma başlatmıştı.

Yorumlar (0)