Boris Johnson, tartışmalı ziyaretini iptal etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un, koronavirüsün merkez üslerinden biri haline gelen Hindistan’a yapacağı ziyaret yoğun eleştiriler üzerine iptal edildi.

DÜNYA 19.04.2021, 17:56 20.04.2021, 10:46
Boris Johnson, tartışmalı ziyaretini iptal etti

Hindistan’a gerçekleştireceği ziyareti koronavirüs salgını sebebiyle iptal etmek zorunda kaldığını ifade eden Başbakan Johnson, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile çevrim içi görüşmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Johnson, geri adım attı

Hindistan’a yapacağı ziyareti bu ülkedeki yoğun koronavirüs salgınından dolayı ülkesi İngiltere’de sıkça eleştirilere maruz kalan Başbakan Johnson, “Hindistan’a yapacağım ziyareti ertelemeyi daha mantıklı buldum” dedi.

Planlanan ziyaretin iptal edilmesinin sinir bozucu bir durum olduğunu aktaran Johnson, kararın Hindistan Başbakanı Modi ile ortak alındığını ve Hindistan ile İngiltere arasındaki ilişkilerin büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

İngiltere’de tartışmalara neden oldu

Koronavirğs vakalarının rekor kırdığı Hindistan’a 4 günlük ziyareti planlanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, gelen eleştiriler üzerine ziyaret programını 1 güne indirmişti.

Muhalefetteki İşçi Partisi Gölge Topluluklar Bakanı Steve Reed, ise programım tamamen iptal edilmesini savunmuştu.

Johnson’ın çevrim içi ortamda işini yürütemediğini söyleyen Reed ve Johnson’ın lideri olduğu Muhafazakâr Partili bir yetkili de Başbakan'ın bu ziyaretinin çok saçma olduğunu dile getirmişti.

Yorumlar (0)