Avrupa’nın göbeğinde göçmenler hükümete tepki için kamp kurdu!

Çoğunluğunu Afganların oluşturduğu çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu göçmenler, ülkede kendilerine uygulanan kötü şartlar dolayısıyla Fransa hükümetini protesto etmek için Paris’in göbeğinde kamp kurdu.

DÜNYA 26.03.2021, 10:43 26.03.2021, 18:01
Avrupa’nın göbeğinde göçmenler hükümete tepki için kamp kurdu!

Paris’in meşhur ‘Republique Meydanı’nda toplanan binlerce düzensiz göçmen, Fransa hükümetine seslerini duyurmaya çalışıyor.

Paris’te yaşananların herkersin görmesi için böyle bir eylemin yapıldığını ifade eden Afganistan Çocukları Derneği Başkanı Reza Jafari, “Paris Emniyet Müdürü Lallement göçmenlerin çadır kurmasını yasakladı. Ancak Paris çevresinde çadır kurabiliyorlar. Şimdi görünmeyenleri artık görünür hale getirdik” açıklamasında bulundu.

‘Yaşam mücadelesi veriyoruz’

Jafari, göçmenlerin sayısını belirlemek için Paris Belediyesi’nin bir çalışma başlattığını belirterek, “Dayanışma gecesinde eonların işini kolaylaştırmak istedik ve bu medyanda kamp kurduk” dedi.

Buna benzer bir eylemin 2020 yılının kasım ayında da yapıldığına işret eden Jafari, “Çok şiddetliydi. Biz polisten korkmuyoruz. Her gün köprülerin altında yaşam mücadelesi veriyoruz” diye konuştu.

‘Ailelerin köprülerin altında kalması kabul edilemez’

Jafari, bu göçmenlerin iltica talebi olduğunu hatırlatarak, “Göçmenlerin temel hakkı, barınacak bir yere sahip olması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. Jafari, Fransa gibi insan hakları ülkesinde ailelerin köprülerin altında yaşamayacağını vurguladı.

Paris'in göbeğinde sığınmacılara biber gazı

Yine Paris’te 24 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen eylem sonucunda Fransa polisi sert karşılık vererek, 500’e yakın Afgan sığınmacıyı dışarı atarak, biber gazlarıyla müdahalede bulunmuştu.

Öte yandan yaşanan olaylar dolayısıyla birçok gazeteci ve aktivist de uygulanan sert müdahaleyi sert bir şekilde kınamıştı.
 

Yorumlar (0)