Aliyev eline hesap makinesini aldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, uluslararası şirketlerin de yardımıyla, işgalden kurtarılmış olan bölgeleri için Ermenistan’ın verdiği hasarı hesaplamaya başladıklarını kaydederek, “Bu da bize uluslararası mahkemelere saldırgan Ermenistan devletini vermemiz için imkan sağlayacaktır.” dedi.

DÜNYA 13.01.2021, 18:30 14.01.2021, 16:54
Aliyev eline hesap makinesini aldı

Aliyev, Azerbaycan’da resmi temaslarda bulunan İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu Genel Direktörü Salim el-Malik’i kabul etti.

Aliyev kabulde konuşarak, Azerbaycan ordusunun işgalden kurtarmış olduğu topraklarda bulunan neredeyse her şeyin Ermenistan tarafından bütünüyle yok edildiğini ve Azerbaycan kültürünün izlerini silinmesinin amaçlandığını ifade etti.

"Ermenistan'ı uluslararası mahkemelere vermek için bir imkan..."

İşgalden kurtarılan bölgeler için Ermenistan’ın verdiği hasarı hesaplama sürecine başladıklarını söyleyen Aliyev, “Tanınan uluslararası şirketlerin de yardımlarıyla kültürel, maddi, çevresel ve manevi zarar kapsamlı bir şekilde hesaplanacak ve saldırgan Ermenistan devletini uluslararası mahkemelere vermek için bu da bir olanak verecektir.” dedi.

"Ermenistan Azerbaycan kültürünün tüm izlerini silmek istiyor"

Ermenistan’ın işgali altında tuttuğu dönemde yıktığı camileri de söyleyen Aliyev, “Ermeniler tarafından 70 camimiz yıkıldı. Ancak yeniden hepsini yapacağız.” şeklinde konuştu.

ISESCO Genel Direktörü Malik de Azerbaycan’ın zafer sevincini paylaştıklarını ifade ederek “Sizin zaferiniz ISESCO’nun da zaferinin bir parçasıdır.” şeklinde konuştu.

"İnsanlığa karşı bir suç"

Dün işgalden kurtarılmış olan bölgeri de ziyarette bulunduklarını ve burada hiç görmedikleri bir faciayı gözlemlediklerini paylaşan Malik, “Tamamıyla yıkılmış bir şehirle karşı karşıyayız. Bu bütünüyle insanlık dışı bir eylemdir ve hiçbir boyutla örtüşmüyor. İnsanlığa karşı bu bir suçtur.” dedi.

Görüşmenin ardından Malik, Aliyev’e tarihi de bir kılıç hediye etti.

Yorumlar (0)