ABD Başkanı Biden’a olan güven en düşük seviyede

Rekor kıran enflasyon ve zamların ardından geçtiğimiz aylarda Ukrayna’ya operasyonlar düzenlemeye başlayan Rusya’yı sorumlu olarak gösteren ABD’de Başkan Joe Biden yeni yapılan bir ankete göre ABD halkının sadece yüzde 39’unun oyunu alabildi.

DÜNYA 16.05.2022, 15:48
ABD Başkanı Biden’a olan güven en düşük seviyede

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir ankete göre Başkan Joe Biden’in kamuoyu üzerindeki onay oran yüzde 39’a kadar geriledi. Bu oran Biden’in göreve geldiği 2021 yılının ocak ayından bu yana görülen en düşük seviye olarak dikkat çekiyor. Çıkan haberlere göre ankete katılım gerçekleştiren katılımcıların yüzde 56’sı hükümetin mevcut politikalarından memnun olmadığını dile getirdi. Öte yandan katılımcıların yüzde 76’sı da ülkenin yanlış bir yönde ilerlediğini düşünüyor.

Halkın büyük bir kısmı ekonomi alanında alınan kararlardan memnun değil

ABD Başkanı Joe Biden’in pandemi sürecinde sağlık konusunda aldığı kararları halkın yüzde 59’unun takdirini toplasa da halkın büyük bir kesimi ekonomi alanında alınan karardan ötürü oldukça şikayetçi. Yüksek enflasyonla mücadele etmek için alınan kararların sadece yüzde 23’lük gibi küçük bir kısmı vatandaşlar tarafından destek gördü. Halkın yüzde 41’i ise Ukrayna ve Rusya arasında çıkan savaş için alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünüyor.

Yorumlar (0)