ABD, 5-11 yaş için Covid-19 aşısına onay verdi 

ABD Salgın Hastalıklarla Mücadele Merkezi, 5-11 yaş arası çocukların Covid-19 aşısı yaptırması için onay verdi. Ailelerin onayı ile birlikte aşılama yapılabilecek. 

DÜNYA 03.11.2021, 11:35
ABD, 5-11 yaş için Covid-19 aşısına onay verdi 

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 29 Ekim 2021 tarihinde 5-11 yaş arasındaki çocukların da Covid-19 aşısı olması konusunda onay vermişti. Amerika’daki çocukların aşılanması için sonraki aşama ise ABD Salgın Hastalıklarla Mücadele Merkezi’nin (CDC) de onay vermesiydi. Bugün Atlanta’da gerçekleştirilen toplantıda ise bu konuda onay verildi. 

CDC Aşılama Konusunda Danışma Komitesi, saatler süren toplantının ardından 5-11 yaş arasındaki çocukların da aşılanması konusunda onayı verdi. Danışma Kurulu üyesi Dr. Sarah Long, karar sonrasında bir açıklama yaparak “Çocuklarımızın hayatlarını kurtaracak bir aşımız daha oldu.” ifadelerini kullandı. 

“Aşı konusunda kendinizi güvende hissetmelisiniz” 

Kurulun bir diğer üyesi olan Dr. Beth Bell ise konu hakkında, “Ailelerin bu konuda endişe duyduğunu biliyoruz fakat aşı konusunda kendinizi güvende hissetmelisiniz. CDC’nin internet sitesini ziyaret ederek gereken ayrıntıları öğrenebilirsiniz.” 



Çocuklar için aşılama, son bir onaydan geçecek 

Danışma Kurulu tarafından verilen onay şimdi de CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky’nin onayına sunulacak. Walensky, özelikle delta varyantı ile birlikte küçük çocuklarda da hastalık görüldüğünü ve her 100 bin çocukta 25 çocuğun enfekte olup hastaneye yattığını aktardı. Bu sebeple Walensky’nin kısa sürede aşıyı onaylaması bekleniyor. 

Aşı, birkaç gün içerisinde açılacak 

Walensky’nin onayının ardından Biden hükümeti, Pfizer-BioNTech aşılarının çocuklar için hazırlanan “azaltılmış dozlarını” ABD genelindeki sağlık kuruluşlarına gönderecek ve birkaç gün içerisinde çocukların da aşılanmasına başlanacak. 

Yorumlar (0)