En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Libya'da sel felaketinin başladığı ilk anlara ait görüntüler ortaya çıktı

DÜNYA 16.09.2023, 13:09

Libya'da 10 Eylül'de Daniel fırtınasının neden olduğu sel felaketinin en çok etkilediği Derne kentinde selin başladığı ilk anlara ait görüntüler bir binanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Taşan baraj sularının yavaş yavaş yollara ilerlediğinin görüldüğü görüntülerde sel suları kısa bir süre içerisinde artarak yollardaki araçları da içine alıp sürüklemeye başlıyor.

Libya’daki siyasi bölünmüşlük sel felaketinde koordinasyonsuzluğa neden oluyor. Bu durum felakette hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin yapılan çelişkili açıklamalara da yansımış durumda.

AFP haber ajansının cuma günü paylaştığı bilgilere göre 100 bin kişinin yaşadığı Derne'de hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin, kayıplar 10 bini aşıyor. Libya İçişleri Bakanlığı'na göre ölü sayısı yaklaşık 7 bin 500. Derne Belediye Başkanı Abdulmenam Al-Ghaithi ise çarşamba günü televizyon kanalı Al Arabiya'ya yaptığı açıklamada ölü sayısının 20 bine ulaşmasını beklediklerini söylemişti.

Kızılhaç ise sel felaketinde kayıp kişi sayısının 10 bine ulaştığını bildirirken, ölü veya kayıp toplam sayının 20 bini bulacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)