Yeni ve En Yeni Müzik Festivali, ikinci yılında ‘çevrimiçi’ düzenleniyor!

Kültür Sanat mekanı Arter tarafından düzenlenen “Yeni ve En Yeni Müzik Festivali”, ikinci yılında müzikseverlerin karşısına çıkacak. 26-28 Şubat tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan festivalin ikinci edisyonu, katılımcılarına üç günlük yoğun ve etkileşimli bir deneyim vadediyor.

KÜLTÜR-SANAT 16.02.2021, 11:11 16.02.2021, 13:34
Yeni ve En Yeni Müzik Festivali, ikinci yılında ‘çevrimiçi’ düzenleniyor!

İstanbul’un başarılı kültür sanat oluşumlarından Arter tarafından düzenlenen ve ikinci kez bu yıl yapılacak olan Yeni ve En Yeni Müzik Festivali, çevrimiçi olarak 26, 27 ve 28 Şubat 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin sanat yönetmenliğini ise, Klangspuren Schwaz Tirol, MaerzMusik / Berliner Festspiele, Ruhrtriennale gibi köklü festival ve bienallerin sanat yönetmenliğini ve müzik küratörlüğünü üstlenen Matthias Osterwold üstleniyor. Bu yıl küresel pandemi nedeniyle dijital ortamda olacak olan festivale katılanlar, üç gün boyunca Yeni Müzik”e dair zengin bir içerik görecekler.

Üç gün boyunca festivalde, dolu dolu etkinlikler düzenlenecek

Festivalin ilk gününde, yani 26 Şubat Cuma günü; 18:00’de Semih Fırıncıoğlu tarafından  “Yeni Müzik 101: Dünyada ve Türkiye’de Yeni Müziğin Gelişimi ve Uygulamaları” başlıklı bir panel gerçekleşecek. Saat 20:00’de ise; Michael Ellison’ın moderatörlüğü ile Alper Maral, Onur Türkmen ve Tolga Yayalar’ın yorumlarıyla “Türler Arası, Türler Üstü: Yeni Müzik Teorisi Üzerine Bir Sohbet” başlıklı bir panele daha imza atılacak. Saat 22.00’da ise festivalin ilk günü, Composers Inside Electronics, Inc.’in performans arşivlerinden bir seçki sunan film gösterimiyle sona erecek

Festivalin ikinci günü yani 27 Şubat Cumartesi; saat 16:00’da Jeremy Woodruff’ın moderatörlüğü ile Mahir Çetiz, Zeynep Gedizlioğlu ve Mehmet Can Özer’in yorumcu olarak katılacağı “Yeni Bestecilerin Yaratım Süreçleri” başlıklı oturum ile başlayacak. Saat 18:00’de, festivalin sanat direktörü Matthias Osterwold’un moderatörlüğünde Sandeep Bhagwati, Turgut Erçetin, Brigitta Muntendorf ve Enno Poppe’nin “Yeni Müzikte Gelenek ve Gelecek: Kökenler, Akımlar, Perspektifler” adlı panelleri düzenlenecek. Oturumlar, İngilizce dilinde gerçekleşecek.

Üçüncü ve son gün ise, Saat 16:00’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Laptop Orkestrası (IBULOrk) üyeleri Tunca Candaş, Can Memişoğulları, Zeynep Oktar, Kuntay Seferoğlu ve Elif Soğuksu’nun katılımıyla “Sahne Arkası: IBULOrk Atölyesi” etkinliği ile başlayacak. Sata 18.00’da ise, Onur Dülger, Emre Dündar, Şahin Kureta, Mithatcan Öcal, Uğurcan Öztekin ve Mehmet Ali Uzunselvi tarafından kurulan müzik örgütlenmesi olan “Istanbul Composers Collective” in etkinlikleriyle devam edecek.Saat 20:00’da ise “Algoritma ve Canlı Kodlama: Güncel Uygulamalar” başlıklı İngilizce panel devam edecek. Ardından festival sona erecek.

Yorumlar (0)