Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivali başladı 

Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da “Medeniyetler diyaloğundan diyaloglar medeniyetine” sloganı ile organize edilen 17’nci Uluslararası Kazan Müslüman Filmleri Festivali başladı. 

KÜLTÜR-SANAT 06.09.2021, 09:10 07.09.2021, 09:21
Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivali başladı 

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da bu sene 17’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivali başladı. Tataristan Cumhuriyeti ve Rusya Müftüler Konseyi’nin ortak girişimiyle 2005 senesinde ilki düzenlenen festival, Rusya’daki ve uluslararası toplumun İslam ve Müslümanlar hakkındaki objektif fikir sahibi olabilmelerine katkı sağlamak için gerçekleştiriliyor. 

“Medeniyetler diyaloğundan diyaloglar medeniyetine” 

Bu sene 17’ncisi düzenlenen film festivalinin sloganı, “medeniyetler diyaloğundan diyaloglar medeniyetine” olarak belirlendi. Kazanskaya Ratuşa binasında düzenlenen festivalin resmi açılışı öncesi kırmızı halıdan geçiş töreni yapıldı. Sonrasında Rusya Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Ruşan Abbyasov bir konuşma gerçekleştirdi. 



24 ülkeden 50 film yarışacak 

24 ülkeden 50 filmin yarışacağı festivalde Türkiye’yi “Kardeşin Bekçisi”, “Kovan”, “Acı ve Tatlı” ve “Silah” filmleri temsil edecek. 

“Kovan” filmi yönetmeni Eylem Kaftan, Türk haber ajanslarına yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Türkiye’nin elçiliğini yapmak, bizim coğrafyamızın ve bizim hikayelerimizin sinema üzerinden temsiliyetini üstlenmek büyük bir sorumluluk ve gurur. Biz kültür elçileriyiz. Farklı coğrafyalara gidip filmlerimizi paylaşıyoruz ve izleyici ile buluşuyoruz. Rus ve Tatar izleyicisinin filmlerimizle ilgili ne düşündüğünü öğrenmek, onlarla görüşmelerimizi paylaşmak bizim de inanılmaz derecede ufkumuzu açacak. En büyük beklentimiz de bu.” 

Festival, 10 Eylül 2021 tarihinde sona erecek. 

Yorumlar (0)