Shakespeare ‘Fırtına’sı, Dünya Tiyatro Günü’nde seyirciyle buluşacak!

İş Sanat’ın düzenlediği ‘Provadan İzle’ serisi, William Shakespeare’in unutulmaz eseriyle devam ediyor. Hüseyin Avni Danyal’ın da rol aldığı ‘Fırtına’, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sosyal medya üzerinden izlenebilecek.

KÜLTÜR-SANAT 23.03.2021, 12:46 23.03.2021, 17:49
Shakespeare ‘Fırtına’sı, Dünya Tiyatro Günü’nde seyirciyle buluşacak!

27 Mart Dünya Tiyatro Günü yaklaşırken, pandemi sürecinde dijital olarak devam eden tiyatro üreticileri de çalışmalarına yoğunluk vermeye başladı. Bu kurumlardan bir tanesi olan İş Sanat ise, bu değerli günü İngiliz şair ve yazar William Shakespeare ile kutluyor. Kurumun uzun süredir devam ettirdiği ‘Provadan İzle’ serisi, 27 Mart’a özel ‘Fırtına’ eseriyle devam ediyor.

Sezon boyunca izlenebilecek

Oyunun tamamı izleyiciyle, bir okuma provası düzeninde aktarılacak. Fırtına, Shaskespeare’in vicdan, iktidar, özgürlük ve hırs temaları üzerine yoğunlaştığı bir proje olarak dikkat çekiyor. Oyun, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel, İş Sanat’ın sosyal medya kanalında ve internet sitesinde izleyiciyle buluşacak. Oyun, sezon boyunca açık kalacak ve tamamen ücretsiz olarak izlenebilecek. Oyunda usta oyuncu Hüseyin Avni Danyal başta olmak üzere Zeynep Tuğçe Bayat, Cenk Dost Verdi, Kaan Songün, Selen Şeşen, Ertürk Erkek, Mürsel Yaylalı, İnanç Koçak, Gürsu Gür, Deniz Elmas, Yaşar Bayram Gül ve Münircan Cindoruk gibi isimler rol alıyor.

Nisan ayında Semaver ve Kumpanya oyunu yayınlanacak

Tüm çevrimiçi etkinliklerin ücretsiz takip edildiği kurumun sosyal medya hesaplarında Provadan İzle projesi, Moliere’in ölümsüz komedisi ‘Cimri’ ile başlangıç yapmıştı. Ayrıca Nisan ayında da ‘Semaver ve Kumpanya’ oyunu ile çevrimiçi gösterimler devam edecek.

Yorumlar (0)