My French Film Festival, 11. yılında çevrimiçi olarak izleyicisiyle buluşuyor!

UNIFRANCE tarafından 11 yıldır düzenlenen MyFrenchFilmFestival, 15 Ocak ve 15 Şubat tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek!

KÜLTÜR-SANAT 13.01.2021, 10:31 13.01.2021, 14:46
My French Film Festival, 11. yılında çevrimiçi olarak izleyicisiyle buluşuyor!

Fransız sineması hayranlarına bir müjde geliyor! UNIFRANCE tarafından düzenlenecek olan ve dünyanın genç yönetmenlere adanmış ilk frankofon online sinema festivali olma özelliği taşıyan My French Film Festival, 11. kez Fransız sineması tutkunlarıyla buluşacak. 



Fransız sinemasının en yeni örneklerini içeren festival, 15 Ocak - 15 Şubat tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Filmlere, MyFrenchFilmFestival.com web adresi ve Apple gibi partner platformlar üzerinden ulaşılabilecek. Seçkide yer alan kısa filmler ise, sosyal medya kanalları Facebook ve YouTube üzerinden takip edilebilecek. Filmler, ücretsiz olarak izlenebilecek.

Festival kapsamında 4 ödül verilecek

İzleyiciler tarafından puanlanacak ve yorumlanacak olan filmlerden en yüksek puanı alan uzun metrajlı ve kısa metrajlı filme ‘İzleyici Ödülü’ verilecek. Yabancı sinemacılardan oluşan uluslararası bir seçici kurul, bir filme ‘Jüri Özel Ödülü’ verecek. Ayrıca beş gazeteciden oluşan bir diğer seçici kurul ise, bir filme ‘Uluslararası Basın Ödülü’ verecek.

Festivali gösterim seçkisinde 13 uzun metrajlı film ve 17 kısa metrajlı film bulunuyor. Bir ay boyunca platform üzerinden izlenebilecek olan filmler, Fransız, Belçika, Kanada ve İsviçre yapımı filmlerden oluşuyor. Forever Young, Crazy Loving Families, True Heroines, French Ghost Stories, On the road ve Love adlarıyla seçkilere bölünen filmler arasında; Bruno Merle’nin ‘Felicita’, Thomas Vernay’ın ‘Miss Chazelles’, Sébastien Lifshitz’in  ‘Adolescentes’, Sophie Letourneur’un ‘Enormous’, Christophe Blanc’in ‘Just Kids’, Faustine Crespy’nin  ‘Nuclear Family’ ve Boris Lojkine’in ‘Camille’ gibi filmleri bulunuyor.

Festivalin çocuk köşesinde ise, beş kısa metrajlı sessiz animasyon film yer alıyor. Ayrıca bu yılki French Ghost Stories seçkisinde iki büyük eser bulunuyor. ‘Orphée’ ve ‘La Vie des morts’ filmleri seçkide yer alıyor. 

Yorumlar (0)