“Masumiyet” filminin konusu nedir?

1990’lı yıllarda Türk sinemasına damga vuran “Masumiyet” filmi, günümüzde özellikle genç kesim tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Masumiyet filminde kimler oynadı? Filmin IMDB puanı kaç? İşte detaylar…

KÜLTÜR-SANAT 14.10.2022, 15:17 15.10.2022, 10:16
“Masumiyet” filminin konusu nedir?

Masumiyet, hem oyuncu kadrosu hem de senaryosu ile 1990’lı yıllara damga vurmuş Türk filmleri arasında yer alıyor. 1997 yapımı film, özellikle vizyona girdiği dönemde büyük ses getirmişti. Aradan seneler geçmesine rağmen film hala merakla araştırılıyor. Cezaevinden çıkan Yusuf’un sarsıcı hayat hikayesini konu edinen yapım, 90’lı yılların yaşam tarzına ilişkin de önemli hatırlatmalar yapıyor. 

Masumiyet filminin konusu

10 senelik mahkumiyeti sona eren Yusuf, kalan ömrünü cezaevinde geçirmek istese de kendisi için tahliye vakti gelmiştir. Yıllar sonra özgürlüğüne kavuşan Yusuf, hayatın zorlukları ile ilk dakikadan itibaren karşılaşmaya başlar. Elindeki adres kağıdı ile ablasında kalmak için İzmir’e gelen Yusuf, eniştesi ile ablasının yaşadığı sıkıntıları görünce buradan kaçarak otele yerleşmeye karar verir. Otelde tanıştığı 3 kişi, Yusuf’un hayatını bambaşka bir noktaya götürecektir. 

Masumiyet filmi oyuncuları

1990’lı yıların son çeyreğine damga vuran Masumiyet filminin yönetmen koltuğunda Zeki Demirkubuz oturuyor. Filmin başrollerinde ise Haluk Bilginer, Güven Kıraç ve Derya Alabora gibi usta isimler yer alıyor. Filmde Yusuf karakterini Güven Kıraç canlandırıyor. ‘Bekir’ karakterini Haluk Bilginer, ‘Uğur’ karakterini ise Derya Alabora oynuyor.  

"Masumiyet" IMDB puanı

Senaryosu da Zeki Demirkubuz’a ait olan ‘Masumiyet’ filminin IMDB puanı 8.2 olarak dikkat çekiyor. 

Yorumlar (0)