Köprüde Buluşmalar, 2021 yılı için başvuruları almaya başladı!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen “Köprüde Buluşmalar” ın 2021 detayları netleşiyor. İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen programın “Film Geliştirme Atölyesi” ne başvuruları başladı.

KÜLTÜR-SANAT 18.11.2020, 17:27
Köprüde Buluşmalar, 2021 yılı için başvuruları almaya başladı!

16.su bu yıl düzenlenecek olan, Anadolu Efes ve TRT iş birliğiyle gerçekleştirilen “Köprüde Buluşmalar”, 8 – 9 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye ve diğer ülkelerden sektör profesyonellerinin bir araya geldiği organizasyon kapsamında her yıl “Film Geliştirme Atölyesi” düzenleniyor. Film Geliştirme Atölyesi’nde yönetmenler, yeni çekmeyi planladıkları uzun metraj film projelerinin ilk uluslararası sunumunu yapıyorlar. Sunum olanağının yanı sıra, ortak yapımlar bulmak için de zemin hazırlanmış oluyor.

Film Geliştirme Atölyesi’ne farklı türlerde filmler de bekleniyor


Seçtiği uzun metrajlı film projelerinde tür çeşitliliğine önem veren atölye; çocuk, belgesel, komedi ve korku-fantastik gibi projelere de açık olduğunu yineliyor. Atölyeye projeleri seçilen Türk yönetmenler, ‘Komşular’ platformu için seçilen uluslararası projelerin ekipleri ile birlikte sunum tekniği üzerine ek prodüksiyon, senaryo, pazarlama ve dağıtım üzerine de bir çalışma yapacaklar.


Köprüde Buluşmalar kapsamında daha önceki yıllarda destek alan, çekilen ve festivallerde yarışmaya başlayan filmler arasında şunlar yer alıyor: Azra Deniz Okyay’ın yönettiği Hayaletler, Cem Özay’ın yönettiği Af, Emre Akay’ın yönettiği Av, Nisan Dağ’ın yönettiği Bir Nefes Daha, Ferit Karol’un yönettiği Kumbara ve Nesimi Yetik’in yönettiği Dirlik Düzenlik.


Köprüde Buluşmalar’ın Film Geliştirme Atölyesi’ne başvurular ise bugün başladı. Detaylı bilginin web adresi olan https://iksv.org/tr den alınacağı başvurular, 21 Aralık 2020’de sona eriyor. 
 

Yorumlar (0)