Kirk Douglas servetini oğluna bırakmadı!

Hollywood’un efsanevi aktörü Kirk Douglas, 61 milyon dolarlık servetini oğlu Michael Douglas'a bırakmadı. Efsane aktör, servetinin büyük bir kısmını bağışladı.

KÜLTÜR-SANAT 24.02.2020, 12:04
Kirk Douglas servetini oğluna bırakmadı!

Hollywood’un efsanevi oyuncusu Kirk Douglas’ın vasiyeti ortaya çıktı. 103 yaşında yaşamını yitiren oyuncunun 61 milyon dolarlık servetini bağışladığı bildirildi.

5 Şubat’ta hayatını kaybeden Douglas; St Lawrence Üniversitesi, Westwood’daki Sinai Tapınağı, California Culver’deki Kirk Douglas Tiyatrosu ve Los Angeles Çocuk Hastanesi’ne kaynak aktaran Douglas Vakfı’na 50 milyon dolar bıraktı.

Oğul Michael Douglas'ın servet, 300 milyon dolar!

Kirk Douglas’ın servetini, kendisi gibi ünlü bir oyuncu olan 75 yaşındaki oğlu Michael Douglas’a ve diğer çocuklarına bırakmaması dikkatlerden kaçmadı. Michael Douglas da 300 milyon dolarlık servete sahip olduğu biliniyor.

Servet kimler arasında paylaştırılacak!

Efsanevi oyuncunun servetinden kalan 11 milyon dolarlık kısmın, 65 yıllık eşi Anne Douglas (100) ve ortak çocukları Joel Douglas ile Kirk Douglas'ın ilk evliliğinden doğan oğulları Peter ve Michael Douglas arasında bölüneceği tahmin ediliyor.

Michael Douglas, babasının ölüm haberini 5 Şubat’ta, "Kardeşlerim ve ben büyük bir üzüntüyle Kirk Douglas'ın bugün 103 yaşında aramızdan ayrıldığını duyuruyoruz" şeklindeki ifadelerle duyurmuştu.

Efsane filmlerde rol aldı

"Spartaküs", "Zafer Yolları", "Denizler Altında 20.000 Fersah" ve "Şampiyon" gibi ünlü filmlerin oyuncusu, üç defa Oscar’a aday gösterildi, 1996 yılında Oscar Onur Ödülü kazandı.

"Ünlü olunca siz değişmiyorsunuz, insanlar değişiyor"

Kariyeri boyunca en az 80 filmde oynayan Douglas, Rusya'dan ABD'ye göç eden bir ailenin çocuğu olarak Hollywood'da kendini kabul ettirdikten sonra "Ünlü olunca siz değişmiyorsunuz. İnsanlar değişiyor" ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar (0)