Hurdaya çıkan Go-kart araçları, sanatla bütünleşerek eser oluyor!

İstanbul Üsküdar’da 10 yıldır go-kart işletmeciliği yapan Ali Kotil, hurdaya çıkmış araçları için bambaşka bir uğraş veriyor. Elinde kalan hurdalardan eserler tasarlayan Kotil, eseleri gören misafirlerin çok şaşırdığını belirtiyor.

KÜLTÜR-SANAT 18.04.2021, 12:58 19.04.2021, 12:27
Hurdaya çıkan Go-kart araçları, sanatla bütünleşerek eser oluyor!

İstanbul’a bağlı Üsküdar Beylerbeyi’nde go-kart pisti işletmeciliği yapan Ali Kotil, 10 yıldır bu meslekte iş sürdürüyor. Pandemi süreci nedeniyle kapalı olan mekanda kendini bambaşka bir işe veren Kotil, hurdaya çıkmış araçların parçalarıyla bir yaratım gerçekleştiriyor.



Hurdadan sanat eseri yapan Kotil, elindeki parçalardan objeler tasarlıyor. Mekana gelen ziyaretçilerin, eserleri gördüklerinde çok şaşırdığını ve hayran kaldığını belirten Kotil, tamirattan artan parçaları kullanıyor. 



Binek araçlardan hayvan figürlerine birçok şey tasarlıyor

Koronavirüs salgını sürecinde bu işi yapmaya başlayan ve tasarladığı objeleri görünce bundan çok keyif aldığını fark eden Ali Kotil, tasarım yapmayı sürdürdü. Çeşitli hayvan figürlerinin yanı sıra tank, motorsiklet ve gemi gibi araçlar da tasarlamaya başladı.



İşlerinden artan zamanda bu hobisine devam eden Kotil, salgın nedeniyle işlerin azaldığı bu günlerde kendine bu uğraşın çok iyi geldiğini söylüyor. 



Satın almak isteyenler oluyor

Tasarımlarının go kart pistine genel ziyaretçiler tarafından çok beğenildiğini belirten Kotil, denizi çok sevdiği için deniz araçları ve hayvan figürleri ağırlıklı olmak üzere birçok şeyin tasarımını yapıyor.



Elinde kalan hurda malzemeleri çöpe atmaya kıyamadığı için bu işe giriştiğini belirten Ali Kotil, gelen ziyaretçilerden eseleri satın almak isteyenlerin de olduğunu söyledi. Eserlerini satmayı düşünmediğini belirten Kotil, ziyaretçilerin sadece iş yerine gelip eserleri sergilendikleri yerlerde görebileceğini sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)