Gülriz Sururi ve Engin Cezzar adına verilen “Tiyatro Teşvik Ödülü” nün sahipleri belirlendi!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından verilen ve usta tiyatro sanatçıları Gülriz Sururi ve Engin Cezzar adına verilen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nün 2020 ve 2021 yıllarındaki sahipleri belirlendi. Seçici Kurul, 14 tiyatro kuruluşuna bu ödülü verme kararı aldı.

KÜLTÜR-SANAT 13.02.2021, 18:00 14.02.2021, 13:38
Gülriz Sururi ve Engin Cezzar adına verilen “Tiyatro Teşvik Ödülü” nün sahipleri belirlendi!

IKSV yani İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından verilen ve usta tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin bağışıyla hayata geçirilen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nün 2020 ve 2021 yıllarındaki ödül sahipleri belirlendi. 2018 yılından bu yana her yıl verilen ödül, gerçekleştirdikleri üretimlerle,  yenilikçi bir bakış açısına sahip olan ve yaklaşımlarıyla birlikte Türk tiyatrosunun gelişimine katkıda bulunan tiyatro topluluklarına veya kişilere veriliyor.


 

14 tiyatro sahnesi, ödüle layık görüldü

Bu yıl seçiçi kurul tarafından; pandemi koşulları nedeniyle zor günlerden geçen tiyatro sektörüne bir katkı anlamı taşımasından kaynaklı, çeşitlik kriterlerin ardından 14 tiyatro sahnesine ödül verilmesine karar verildi. Seçici kurul üyeleri arasında oyuncu, senarist ve girişimci Mert Fırat; oyuncu ve eğitmen Tilbe Saran; çevirmen ve tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi; İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz ve oyuncu Selçuk Yöntem yer aldı.

Toplamda 210.000 TL para ödülü, belirlenen 14 tiyatro kuruluşuna, eşit olarak paylaştırılacak. Ayrıca ödül kazanan tiyatrolarda, geçen yıllarda şart olan yeni bir eser üretimi beklentisi bu sene beklenmeyecek.  Ödül alan 14 tiyatro kuruşu  ise, şu şekilde açıklandı; Asmalı Sahne, Altkat Sanat Tiyatrosu, BiSahne, Cihangir Atölye Sahnesi, Craft Tiyatro Kadıköy, Çıplak Ayaklar Stüdyosu, Entropi Sahne, Eylül Sahnesi, GRİ Sahne, istanbulimpro Sahne, Kadıköy Emek Tiyatrosu, Kadıköy Theatron, Kumbaracı50 ve Tatavla Sahne.

Yorumlar (0)