Gladyatörler Şehri olarak bilinen Stratonikeia’ya yoğun ilgi!

Tarih boyunca ‘Gladyatörler Şehri’ olarak anılan ve Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti’ne yoğun ilgi! Tarihte birçok medeniyeti bünyesinde bulunduran Antik kent, yurt içi ve yurt dışından beş ayda toplam 40 bin turisti ağırladı.

KÜLTÜR-SANAT 15.11.2020, 14:11
Gladyatörler Şehri olarak bilinen Stratonikeia’ya yoğun ilgi!

Muğla Yatağan’a 7 km uzaklıkta bulunan ve Eskihisar Mahallesi’nde bulunan “Stratonikeia Antik Kenti” son dönemlerde yoğun bir ilgiye maruz kalıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle kapanan ancak 15 Haziran itibariyle yeniden açılan antik kenti, son beş ayda toplamda 40 bin turist ziyaret etti.
 


 

Stratonikeia Antik Kenti’nde arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor


UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan “Stratonikeia Antik Kenti”, tarih boyunca Gladyatörler şehir olarak anıldı. Ayrıca tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan antik kentte, günümüzde bile arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı çalışmalarında elde edilen eserlerin de ilgisini üstüne çektiği kentin tarihi, 3 bin yıla kadar uzanıyor.


Evlenen çiftlerin bile mekân olarak seçtiği Stratonikeia Antik Kenti, pandemi sürecinde de tüm tedbirleri alarak özel turlarla kenti gezmeye devam ediyor…

Yorumlar (0)