Genç kadın müzisyenler, ‘Yarının Kadın Yıldızları’ projesiyle desteklenecek!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve İstanbul Müzik Festivali’nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu” dördüncü yılında başvuruları bekliyor. Destek fonuyla beraber, genç kadın müzisyenlere uluslararası arenada yeni ufuklar açılması amaçlanıyor.

KÜLTÜR-SANAT 16.02.2021, 10:24 16.02.2021, 14:08
Genç kadın müzisyenler, ‘Yarının Kadın Yıldızları’ projesiyle desteklenecek!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği İstanbul Müzik Festivali’nin Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ile birlikte düzenlediği “Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu” projesi, dördüncü yılında gerçekleştirilecek. Geleceğin kadın sanatçıları ile müzisyenlerini desteklemek ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmeleri amacıyla düzenlenen destek fonu projesi kapsamında; üstün yetenekli müzisyenlerin çalgı, şan ve şeflik branşlarında destek veriliyor.

Destek fonuna; lisans veya lisansüstü seviyesinde yurtdışında bir müzik okulundan kabul almış, yurtdışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler başvurabiliyor. Projeye başvurular, 16 Nisan Cuma günü saat 17.00’ye kadar sürecek.


 

Gülsin Onay ve Yarının Kadın Yıldızları, konserde buluşacak

Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu başvuruları ise; İKSV Genel Müdür Yardımcısı, müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, orkestra şefi ve CRR Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, piyano ikilisi Ufuk & Bahar Dördüncü ve piyanist İris Şentürker’den oluşan jüri tarafından seçilecek. Daha sonrasında ise piyanist Gülsin Onay’ın konuk sanatçı olacağı bir "Yarının Kadın Yıldızları" konseri düzenlenecek. Çevrimiçi konser, İKSV’nin YouTube kanalı üzerinden yayınlanacak.

Yorumlar (0)