Efsane yönetmen Kim Ki-duk, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!

Sinema dünyasında efsane filmlere imza atan Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk, hayatını kaybetti. Letonya basını tarafından duyurulan açıklamada, ünlü yönetmenin Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

KÜLTÜR-SANAT 11.12.2020, 15:34 11.12.2020, 15:43
Efsane yönetmen Kim Ki-duk, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!

“Vahşi Hayvanlar”, “İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış... ve İlkbahar”, “Boş Ev”, “Rüya” ve “Acı” gibi filmlerin yönetmeni, Güney Kore’li Kim Ki-duk’un Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Letonya’da bulunan Delfi haber’de yer alan habere göre, Ki-duk 20 Kasım’da Letonya’ya gelmiş ve kendisinde bir süre sonra koronavirüs semptomları ortaya çıkmıştı.


Letonya’nın sahil kenti “Jurmala” da oturma alma izni planları payan Ki-duk, 20 Aralık’ta 60. yaş gününü kutlayacaktı. 59 yaşındaki yönetmenin, bugün planlanan bir toplantıya katılmaması, katılımcılar tarafından endişeye neden oldu.
 


 

Vitaliy Manskiy, Kim Ki-duk’ün ölüm haberini doğruladı


Ünlü yönetmenin vefat haberini ise,  Letonya’nın başkentinde düzenlenen ArtDocFest/Riga Belgesel Film Festivali’nin direktörü Vitaliy Manskiy doğruladı. Kim Ki-duk’u arayışlarının uzun zaman aldığını söyleyen Manskiy, Ki-duk’u kaybetmelerinden dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi.


20 Aralık 1960 tarihinde doğan Kim Ki-duk, Güney Kore’nin Bonghwa kentinde yer alan Kyungsang'ın kuzeyinde bulunan bir taşra köyünde dünyaya geldi. 9 yaşına geldiğinde ailesiyle birlikte Seul’e taşınan Ki-duk, maddi yetersizlikler yüzünden okuldan ayrılıp fabrikalarda işçi olarak çalışmaya başladı. 20 yaşına geldiğinde deniz kuvvetlerine giren Ki-duk, askeri hayata başladı.


1990 yılında sanat eğitimi almak için Fransa'ya taşınan Ki-duk, resim ve sinema ile tanıştı. 1993'te tekrar Kore'ye dönen Ki-duk, senaryo yazma kararı aldı ve iki senaryosuyla bir yarışmadan ödül aldı. Böylece alaylı bir şekilde sinema kariyeri başladı. Ünlü yönetmen son olarak son olarak 2016’da yayınlanan “Ağ” filmi ve 2018’de “Inkan, gongkan, sikan grigo inkan” filmlerini yapmıştı.

Yorumlar (0)