Edirne Yeni Saray, "Osmanlı saray mutfağı" lezzetlerine ev sahipliği yaptı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri dolayısıyla Edirne'de Osmanlı saray mutfağından yemekler hazırlandı.

KÜLTÜR-SANAT 24.05.2022, 17:47
Edirne Yeni Saray, "Osmanlı saray mutfağı" lezzetlerine ev sahipliği yaptı

Osmanlı saray mutfağının lezzetli yemekleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğü ile kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapasımda tanıtılmaya ve sergilenmeye devam ediyor.

Edirneli şefler, Osmanlı yemekleri pişirdiler

Edirneli şefler, Osmanlı saray mutfağına ait olan "Perde Pilavı", "Hünkâr Beğendi" ve "Ciğer Sarma" yemeklerini, Edirne Yeni Saray'ın mutfağı olarak bilinen Matbah-ı Amire yapısının hemen önünde pişirdi.

Çetin: "Türk mutfağının tarihi asırlar öncesine dayanıyor"

Edirne Tüm Aşçılar Derneği’nde başkanlık yapan Hasan Çetin, yaptığı açıklamada Türk mutfağının tarihinin asırlar öncesine dayandığını dile getirdi.

Osmanlı'dan miras olan lezzetleri tarihi bir mekânda pişirmenin ayrıcalığını elde ettiklerine değinen Çetin, Edirne ilinin saray mutfağının öne çıkan lezzetli yemeklerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Edirne'nin gastronomisi ile dikkat çeken bir şehir olduğunu söyleyen Çetin, Osmanlı saray mutfağının lezzetli yemeklerinin pişirilmeye devam edildiğini söyledi ve şunları ekledi: "Özellikle badem, Osmanlı zamanından günümüze kadar bolca kullanılıyor. Gördüğününüz gibi perde pilavının içinde ve dış süslemesinde badem bolca kullanılan bir yemiştir. Bugün bizler burada, tarih ve doğa ile iç içe kültürümüzden gelen lezzetli yemekleri beraber pişirdik. Bizler, Edirneli şefler olarak Osmanlı saray mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini tanıtmaya ve anlatmaya çalışıyoruz."

Yorumlar (0)