Başarılı sanatçı Sophie Xeon, genç yaşında hayata veda etti!

2019 yılında Grammy Müzik Ödülleri’ne aday olan ve bir çok başarılı şarkıya sahip başarılı İskoç sanatçı Sophie Xeon, hayatını kaybetti. Evinde ani bir kaza geçiren sanatçı, daha 34 yaşındaydı…

KÜLTÜR-SANAT 31.01.2021, 10:39 31.01.2021, 13:45
Başarılı sanatçı Sophie Xeon, genç yaşında hayata veda etti!

Kariyerine bir çok başarılı müzik projesi sığdıran, “Faceshopping”, “Ponyboy” ve “Lemonade” gibi başarılı şarkılara sahip 34 yaşındaki genç sanatçı Sophie Xeon, evinde geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Dolunayı izlemek isterken, dengesini kaybetti

Yunanistan’ın başkenti olan Atina’da yaşayan genç sanatçının ‘trajik bir kaza sonucu’ yaşamını yitirdiği ve ailesinin mahremiyetinin korunacağı da belirtildi. Xeon duyumlara göre, dolunayı izlemek için yükseğe tırmandığı, fakat bir anda dengesini kaybederek yere düştü.
Trans bir birey olan ve 17 Eylül 1986 doğumlu İskoç sanatçı, pop müziğe hiperkinetik bir bakışla yaklaştı. Lady Gaga, Charli XCX, Vince Staples, Kim Petras, Madonna, Nicki Minaj, ve Namie Amuro gibi dünyaca ünlü bir çok şarkıcı ile çalışan SOPHIE, ‘elektronik müziği canlandırıcı bir şekilde, orijinal avangart pop haline getiren etkili bir İngiliz yapımcı’ olarak tanımlanıyordu.

2015 yılında Madonna ile birlikte "Bitch I'm Madonna" single'ı üzerine çalışan Sophie, 2017 yılında çıkardığı şarkısı ‘It’s Okay to Cry’ ile beraber, trans birey olduğunu duyurmuştu.

2018 yılında ‘Yenilikçi Ödülü’ kazandı

2018 yılında, “AIM Bağımsız Müzik Ödülleri” nde ise, “Yenilikçi Ödülü” nü sahibi olmuştu. 2019 yılında ise prestijli müzik ödülü “Grammy” ye aday olan  Sophie, ‘Oil of Every Pearl's Un-Insides’ albümüyle ‘En İyi dans/elektronik albüm’ dalında adaylık yakalamıştı

Yorumlar (0)