4. Afsad Kısa Film Festivali’nde kazananlar belirlendi!

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği tarafından dördüncü kez bu yıl düzenlenen “Afsad Kısa Film Festivali” nde kazananlar açıklandı. 2017 yılından bu yana düzenlenen festival, bu yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlendi.

KÜLTÜR-SANAT 01.02.2021, 14:18 01.02.2021, 16:28
4. Afsad Kısa Film Festivali’nde kazananlar belirlendi!

2017 yılından bu yana düzenlenen ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği yani AFSAD tarafından gerçekleştirilen “Afsad Kısa Film Festivali”, dördüncü yılında kısa film severlerle buluştu. Festival bu yıl, salgın nedeniyle ‘çevrimiçi’ olarak düzenlendi. Film gösterimlerini YouTube üzerinden gerçekleştiren Afsad Sinema, ödül törenini ise Zoom üzerinden canlı bir şekilde izleyenlere aktardı.


Kurmaca dalında en iyi film, “Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasülye” seçildi

Kurgusal, Deneysel, Canlandırma ve Belgesel olmak üzere dört kategoriden oluşan yarışmada kazananlar, birkaç gün önce çevrimiçi törende açıklandı. “Kurmaca” dalı jüri üyeleri arasında Yapımcı ve Yönetmen Stare Yıldırım; Tiyatro, Dizi, Film ve Sinema Oyuncusu Aslı Şahin; Görüntü Yönetmeni Deniz Eyüboğl; Yapımcı, yönetmen ve senarist Özcan Alper ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kağan Olguntürk yer aldı. Kurmaca dalında “En İyi Film” ödülü, Yavuz Akyıldız’ın yönettiği “Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasülye” filmine verildi. Jüri Özel Ödülü’nin sahibi olan film ise, Yılmaz Özdil’in yönettiği “Ağır Yük” filminin oldu.

“Deneysel” dalda En İyi Film ödülü Cüneyt Işık’ın yönettiği “Vortex” filmine, “Animasyon” dalında En İyi Film ödülü Orhan Gökcek ve Şeyma Kavak Gökcek’in yönettiği “Son” filmine ve “Belgesel” dalında En İyi Film ödülü ise Taha Ovacı’nın yönettiği “Yeni Baştan” filmine verildi.

Özcan Alper’e “AFSAD Sinema Ödülü” verildi

Afsad’ın her yıl geleneksel olarak verdiği “AFSAD Sinema Ödülü” ise, “Sonbahar” ve “Rüzgarın Hatıraları” gibi başarılı filmlere imza atan yönetmen Özcan Alper’e verildi. Festivalde ödül kazanan diğer filmler ise, şu şekilde açıklandı;

Kurmaca Dalı Merter Oral Özel Ödülü – Şeker Gıda / Ferman Narin
Kurmaca Dalı  Fikret Otyam Özel Ödülü – Mamaville / Irmak Karasu
Kurmaca Dalı Tuğrul Çakar Özel Ödülü – Ziyafet / Fırat Özeler
Deneysel Dalı Jüri Özel Ödülü – Yeryüzü / Burak Kum
Animasyon Dalı Jüri Özel Ödülü – Bitcoin’i Olan Rakun / Serdar Çotuk
Belgesel Dalı Jüri Özel Ödülü – Seval / Ahmet Keçili

Yorumlar (0)