2020 Rio Karnavalı'ndan renkli kareler

Dünyanın en büyük ve renkli karnavallarından biri olan Rio Karnavalı, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde başladı.

KÜLTÜR-SANAT 24.02.2020, 16:28 24.02.2020, 16:44
2020 Rio Karnavalı'ndan renkli kareler

Rio Karnavalı, cuma günü Brezilya'nın Rio de Janerio şehrinde başladı.

Çarşamba gününe kadar sürecek olan karnavaldan renkli görüntüler gelmeye devam ediyor.

Dans okulları arasında yapılan samba yarışmaları, karnaval geçidi, partiler ve rengarenk kostümleriyle, festival sokakları süslemeye devam ediyor.

Başlangıçta bir yemek festivali olarak organize edilen Rio Karnavalı'nın kökeni Avrupa'daki pagan geleneklerine ve Katolikliğe kadar dayanıyor.

Her yıl şubat veya mart ayının bir cuma günü başlayıp, salı gününe kadar devam eden karnavalda, Ash Wednesday (Kül Çarşambası) olarak bilinen kapanış gününde, Ana Geçit Töreni'nin kazananları ilan ediliyor. Rio Karnavalı, Paskalya'dan önce gelen Lent'ten (büyük perhiz) önce bitiyor.

Geçmişi 1723'e kadar dayanan Rio Karnavalı'nda 1984'ten günümüze samba geçit töreni Sambadrome'da gerçekleştiriliyor. En iyi samba okulları burada dans yarışması düzenliyor.

40 kişiden oluşan jüri, samba takımlarını seyircilerle beraber izliyor. Belirli kriterleri yerine getiren okul ise, yarışmanın kazananı oluyor.

Karnaval kapsamında Rio'da 500'ün üzerinde sokak festivali organize edilirken, 900 binden fazla turist de karnaval kapsamındaki etkinliklere katılıyor.


 

Yorumlar (0)