En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

İtalya’da ırkçı saldırı: Sokak ortasında boğarak öldürdü

DÜNYA 31.07.2022, 11:18

İtalya'da dehşet veren olayda 32 yaşındaki İtalyan vatandaş, Civitanova Marche bölgesinde sokak satıcılığı yapan Nijeryalıya durduk yere saldırdı ve boğarak öldürdü. Sokak ortasındaki o dehşet anlarında ise çevredekilerin tepkisizliği ise sosyal medyada gündem oldu.


Irkçı saldırılarının artış gösterdiği Avrupa’da bir acı olayda İtalya’dan geldi.


Macerata kentinin 40 kilometre güneydoğusunda bulunan Civitanova Marche bölgesinde 39 yaşında Nijeryalı bir sokak satıcısı olan Alika Ogorchukwu, dün öğleden sonra satış yaptığı sırada bir İtalyan vatandaşı tarafından durduk yere saldırıya uğradı.


Sosyal medyada yer alan görüntülerde 32 yaşındaki saldırgan Filippo Claudio Giuseppe Ferlazzo'nun, önce kaza geçirdiği için koltuk değneği kullanan Nijeryalı Alika Ogorchukwu’n değeni alıp saldırdığı, yere düşürdükten sonra ise üstüne çıkıp kafasını defalarca yere vurduğu ve boğazını sıkarak öldürdüğü görülüyor.


Görüntülerde en dehşet verici an ise çevredeki vatandaşların olaya müdahale etmek yerine oturup sakince izlemesi oldu. 


Görüntülerin sosyal medyada büyük tepki toplamasının ardından Twitter üzerinden siyasilerden ve yetkilerden açıklamalar geldi.


Polis Şefi Matteo Luconi, 32 yaşındaki saldırgan Ferlazzo'nun gözaltına alındığını bildirirken Solcu Demokrat Parti Başkanı Enrico Letta, kişisel sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterdi ve şu ifadelere yer verdi:


" Eşi benzeri görülmemiş bir vahşet. Alika Ogorchukwu'ya yapılan saldırı bizi dehşete düşürdü. Çevredekilerin ilgisizliği ise hiçbir şeye gerekçe olamaz"
 

Yorumlar (0)