Yıldırım Operasyonları'nda son bilanço belli oldu!

Bölücü terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen Yıldırım Operasyonları'nda 38 terörist, bir daha eylem yapamaz duruma getirildi. 

GÜNDEM 05.09.2020, 11:35
Yıldırım Operasyonları'nda son bilanço belli oldu!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör ile başarılı bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor. Bilindiği üzere bu kapsamda Yıldırım Operasyonları başlatıldı.

Türkiye'yi terörden tamamen temizlemek, toplumsal güvenliği ve huzuru sağlamak için yürütülen operasyonlarda çok sayıda terörist bir daha eylem yapamaz duruma getirildi. 

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı, terör problemini tamamen çözüme kavuşturmayı hedefleyen Yıldırım Operasyonları'nın son bilançosunu açıkladı. 

Bakan Yardımcısı Çataklı, söz konusu operasyonların 9 bölgede 11.250 personel ile başarılı bir şekilde yürütüldüğünü bildirdi.

Çataklı, bu operasyonlar sırasında şu ana kadar 38 teröristin etkisiz duruma getirildiğini ve 22 işbirlikçinin ele geçirildiğini kaydetti.

2020 yılının başından beri 146 teröristin ikna edildiğini aktaran Çataklı, önemli bilgiler vermeye devam etti.

Çataklı, Ağustos ayında Yıldırım Operasyonları dışında birçok teröristin de bir daha eylem yapamaz duruma getirildiğini söyledi. 

Ağustos ayının bilançosunu açıklayan Çataklı, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan 5, turuncu kategoride bulunan 1 terörist olmak üzere toplam 82 teröristin etkisiz duruma getirildiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)