Yapı denetimine yönelik yeni düzenleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen düzenlemeyle birlikte yapı denetim kuruluşları görevlendirme sonrası işlem ve işlerde ihmale yol açtığının saptanması durumunda, iki ay veyahut üç ay süreyle yeni bir iş yapamayacak.

GÜNDEM 09.03.2023, 19:33
Yapı denetimine yönelik yeni düzenleme

Yapı Sahipleri İle Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Dijital Ortamda Belirlenmesine Dair Esas ve Usullere İlişkin Tebliğde Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun çerçevesinde bulunan yapılarda hangi yapı denetim kuruluşunun görev yapacağı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından dijital ortamda belirleniyor.



Yeni iş üstlenemeyecekler

Yapı denetim kuruluşlarına görevlendirmeden sonraki işlem ve işlerdeki ihmallerine karşılık olarak idari cezalar uygulanıyor. Buna dair esasların düzenlenmesi için halihazırdaki tebliğ hükümlerinde değişiklik yapıldı.

Bu doğrultuda, yapı denetim kuruluşu, dijital ortamda görevlendirildiği bir yapı için kendisinden kaynaklanan sebeplerle bakanlık tarafından belirlenen süre içinde yapı denetim hizmet sözleşmesine imza atmaz veyahut yapıya dair bilgilerin kontrolünü yanlış yaparak yapı ruhsatı alınmasının ardından hatalı görevlendirmeye yol açtığı anlaşılırsa iki ay veyahut üç ay süreyle sıralamalardan çıkarılacak, bu süre içinde yeni iş üstlenmesine müsaade edilmeyecek.

Yorumlar (0)