Van'daki Vefa ekipleri: Korkmuyoruz, buradayız, halkımızın yanındayız!

Vefa Sosyal Destek Grubu ekibinden Yaver Akgül, PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıya ilişkin, "Biz bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Bu şekilde korkutulacaksa korkmuyoruz, buradayız. Halkımızın yanındayız. Hiçbir amaçla biz buraya gelmedik. Sadece karantinada bulunan yaşlının, çocuğun gıdasını, çocuk bezini getirdik." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 19.05.2020, 10:10 19.05.2020, 10:12
Van'daki Vefa ekipleri: Korkmuyoruz, buradayız, halkımızın yanındayız!

Van'ın Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri, 15 Mayıs günü PKK'lı teröristlerin alçak saldırısına uğramıştı. 

Söz konusu saldırıda Vefa Sosyal Destek Grubu'nda görevli belediye personeli Yıldırım Demir (65) ile yolda aldıkları Kinyas Karalıoğlu şehit olmuş, belediye personeli Taner Temizel ise yaralı olarak kurtulmuştu. 

Hain saldırıya ilişkin gözaltına alınan 38 kişiden 6'sının HDP Özalp İlçe Başkanı ve yöneticileri olduğu tespit edilmişti. 

Yardım dağıtmaya devam ediyorlar

Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri ile Kızılay Van Şubesi ekipleri, tekrar vatandaşların gereksinimlerini karşılamak üzere mahalleye ulaştı. 

Ekipler, mahallenin girişinde jandarmanın nöbet tuttuğu alana gelerek, burada bekleyen muhtar ve mahalle imamına yardımları teslim etti.

Muhtar ile beraberindekiler de evleri tek tek gezerek yardımları vatandaşlara götürdü. 

"Şehit edilen arkadaşlarımızın görevini devralmak için geldik"

Van Valiliğine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkez Vakıf Müdürü Murat Akkoyun, Vefa Sosyal Destek Grubu'nun, 65 yaş üzeri kişilerin temel gereksinimlerini karşılamak ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle karantina altına alınan insanların temel gereksinimlerini gidermek için oluşturulan bir grup olduğunu ifade etti. 

13 ilçe ve bağlı mahallere hizmet sunduklarını kaydeden Akkoyun, şunları söyledi:

"Bu menfur olayın yaşandığı günde arkadaşlarımız bu mahalleye yardım getirip döndükleri sırada bu olayı yaşadılar. Yine olayı yaşayan Vefa Sosyal Destek Grubu arkadaşlarımız da yanımızda. Şu bilinsin ki; bu süreçte şehit edilen arkadaşlarımızın görevini devralmak için geldik. Bu bayrağı onlardan alarak daha da ileriye götürmek için bu çabamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu tür vahşice girişimlerin bizi yolumuzdan alıkoyamayacağının bilinmesini isteriz."

"Bu şekilde korkutulacaksa korkmuyoruz, buradayız"

Belediye personeli Yıldırım Demir'in terör saldırısında şehit olduğu gün beraber çalıştığı Vefa Sosyal Destek Grubu ekibinden Yaver Akgül, o gün yaşadıklarına ilişkin açıklamada bulundu. 

Demir ile beraber farklı araçlarda mahalleye geldiklerini kaydeden Akgül, "Karantina köyünde Valiliğin ve Kızılay’ın gönderdiği kolileri getirdik. Bırakıp dönüş yolunda geçtiğimizde bizim aracımız daha hızlıydı ve onları geçtik. Onlar geri kaldı bizden. Biz şehir merkezine vardığımızda ise o menfur olayı öğrendik. Maalesef böyle bir üzücü olay yaşandı." diye konuştu. 

Akgül, mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, "Bu şekilde korkutulacaksa korkmuyoruz, buradayız. Halkımızın yanındayız. Hiçbir amaçla biz buraya gelmedik. Sadece karantinada bulunan yaşlının, çocuğun gıdasını, çocuk bezini getirdik. Yerine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Kimsenin bizi bu yoldan döndürmeye gücü yetmeyecek. Biz çalışmaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı. 

"Çok üzücü bir olay, fakat biz her yerdeyiz"

Kızılay Van Şube Başkanı Uğur Demiroğlu, yaşanan terör saldırısına ilişkin, "Öncelikle şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Her yere olduğu gibi, bütün köylerimize ulaştığımız gibi bugün de Eğribelen Mahallemizdeyiz. Bütün yönetim kurulundaki arkadaşlarımız, şube başkanlarımız yardımlarda bulunmak için Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte geldik. Çok üzücü bir olay, fakat biz her yerdeyiz. Tekrar şehit olan arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)