Türkiye’nin hızlı tren ağı genişliyor: Konya-Karaman hattı açılıyor!

Konya ve Karaman arasındaki yolculuk süresini 40 dakikaya kadar indirecek olan hızlı tren hattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yarın halkın kullanımına sunulacak.

GÜNDEM 07.01.2022, 18:49 07.01.2022, 18:52
Türkiye’nin hızlı tren ağı genişliyor: Konya-Karaman hattı açılıyor!

Türkiye’de ulaşım ağları her geçen gün gelişiyor ve bununla birlikte demiryolu ulaşımında dikkat çeken hızlı tren hatları da genişliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca Konya ve Karaman arasına yapılan hızlı tren hattına ilişkin bilgilendirmeler paylaşıldı.

Bakan Karaismailoğlu, yolculuk süresinin 40 dakikaya ineceği Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın prestijli projeler arasında bulunduğunu kaydetti.

“Hem yük hem de yolcu taşımacılığı gerçekleştirilecek”

Altyapı ve üstyapı iyileştirmesi gerçekleştirerek kapasite ve hız artışı sağladıklarını söyleyen Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla yarın yapılacak olan trenle birlikte hizmete sunulacak olan Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nda hem yolcu hem de yük taşımacılığı gerçekleştirilecek.” şeklinde konuştu.

Karaismailoğlu, 102 kilometre uzunluğunda olan hatta 74 köprü ile menfez, 17 yaya alt ve üst geçidiyle 39 alt-üst geçit inşaatının sürdüğünü kaydetti.

1 saat 20 dakika süren yol 40 dakika olacak

Mevcut olarak 26 çift tren olan hat kapasitesini projenin ardından 60 trene çıkardıklarını kaydeden Karaismailoğlu, “Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın hizmete alınmasıyla beraber iki şehir arasındaki seyahat süresi 1 saat 20 dakikadan önce 50 dakikaya ve sonra 40 dakikaya düşecek. Ankara-Konya-Karaman seyahat süresi ise 3 saat 10 dakikadan 2 saat 40 dakikaya inecek.” ifadelerini kullandı.

Bununla beraber senelik toplam 63 milyon TL tasarruf sağlanmış olacak.

Yorumlar (0)