Türkiye'nin uyarıları ABD'nin umrunda değil!

Türkiye'nin defaten uyarısına rağmen Amerika, YPG/PKK'nın işgalindeki bölgeye yeni sevkiyat yaptı.

GÜNDEM 19.08.2019, 18:43
Türkiye'nin uyarıları ABD'nin umrunda değil!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Irak'tan, bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgal ettiği bölgede yer alan üssüne 60 tır jeneratör, dört çeker araç, yakıt tankeri ve iş makinesi sevk etti.

Suriye'deki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ABD (Amerika Brileşik Devletleri) haftasonu (Pazar) 20.30 sularında Irak-Suriye arasındaki Simelka Sınır Kapısından yaklaşık 60 tır geçirdi.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgeye giren tırlar, Harap Işk'taki Amerika üssüne geldi.

Tırlarda Hummer marka dört çeker araçlar, iş makineleri, jeneratörler ve yakıt tankerleri olduğu tespit edildi.

Yerel kaynaklar, son bir ayda Harab Işk'a 450 civarı tırın giriş yaptığını belirtti.

Amerika, 10 Ağustos'ta da Suriye'nin örgüt işgalindeki iç bölgelerine yaklaşık 70 tırla askeri zırh, prefabrik yapı ve iş makineleri taşımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısı ABD'nin umrunda değil!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz'da yaptığı konuşmada, "(YPG) PYD'ye on binlerce tır dolusu silah, mühimmat, her şeyi ücretsiz veriyorlar. Kime veriyor? Terör örgütüne, PKK ve yandaşlarına. Kim veriyor? Bizim stratejik müttefikimiz olarak görünenler veriyor." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin ayrı gösterme çabalarına karşın YPG ile PKK'nın aynı terör örgütü olduğuna da vurgu yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar başta olmak üzere Amerikalı yetkililerle temasta olan tüm siyasiler ve bürokratlar sıkça YPG ile PKK'nın aynı örgütler olduğunu vurguluyor, Amerika'nın YPG ile olan ilişkisinin Türkiye karşıtı bir tutum olduğu sıkça vurgulanıyor. Ancak tüm bu girişimlere rağmen Amerika YPG'ye askerî yardımı kesmiyor.

Yorumlar (0)