Togg banttan indi: Erdoğan'dan 'fiyat' açıklaması

Erdoğan, "Zannediyorum ön satışın başlayacağı Şubat 2023'te Togg'un fiyatı da duyurulacaktır. Halkımız Togg siparişlerini şubat ayında başlayacak olan ön satışla birlikte verebilecekler. Togg'u önümüzdeki yılın ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda görüyor olacağız." dedi.

GÜNDEM 29.10.2022, 20:15 31.10.2022, 08:16
Togg banttan indi: Erdoğan'dan 'fiyat' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019 tarihinde ön gösterim araçlarının lansmanı gerçekleştirilen, 18 Temmuz 2020 tarihinde fabrikasının inşa edilmesine başlanan Togg'un seri üretimi için geri sayım tamamlandı.

Sınai ve fikri mülkiyet hakları yüzde 100 ülkemize ait global bir marka kurmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak maksadıyla yola çıkan Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün açılış merasimi yapıldı.

"'Çılgın Türkler geliyor...' diyecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Togg, Türkiye'nin güçlü yarınları için bu müşterek hayali kurmanın tadını her birimize yaşatan projenin ismidir. Seri üretim bandından indirip, vatandaşlarımızın huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla 60 senelik hayalin gerçeğe dönüşüne tanıklık ediyoruz. Şimdi Avrupa'nın yollarına tüm bu modelleriyle girdiği vakit ciddi anlamda tutuşacaklar. Ne diyecekler peki? 'Çılgın Türkler geliyor...' diyecekler. Siz 'Fabrikalar kurulmuyor.' diyerek ortalıkta dolaşanlara asla itibar etmeyin. Bugün sanayicilerimiz fabrika kuracak olsa arsa bulabilmek adına adeta birbiriyle yarışıyor. Banttan indirdiğimiz otomobilin ilk lansmanında 'Hani bu aracın fabrikası nerede?' diyerek kendilerince alay edenler vardı, işte fabrikamız burada.

"Devamı gelecek"

'Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu' öylesine bir tuttu ki baş harflerinin oluşturduğu Togg markanın da adı olarak gönüllerdeki yerini şimdiden aldı. Allah'ın izniyle Togg da ilerleyen dönemde prestijli bir Türk markası olarak pek çok ülkenin yollarda olacak. Tayfun füzelerimiz fırlatılmaya başladı, Yunanistan hemen gazetelerinde, televizyon yayınlarında yer verdi. Daha bir durun bakalım, bunun da devamı gelecek.

"Yaşasın Cumhuriyet..."

Zannediyorum ön satışın başlayacağı Şubat 2023'te Togg'un fiyatı da duyurulacaktır. Halkımız Togg siparişlerini şubat ayında başlayacak olan ön satışla birlikte verebilecekler. Togg'u önümüzdeki yılın ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda görüyor olacağız. Togg gibi 100 yıllık bir projeyi hayata geçirirken bir defa daha bütün kalbimizle 'Yaşasın Cumhuriyet...' diyoruz.

"Temeli yakın zamanda atıyoruz...."

Derhal Togg tesisinin yanında bulunan 609 bin metrekarelik arazide inşa edilecek olan batarya fabrikasının temelini yakın zamanda atıyoruz. Togg lityum iyon bataryaların Türkiye'de üretimi noktasında dünyanın en önde gelen firmalarından biriyle anlaşmaya vardık. 

"Yılda 175 bin araç üretilecek"

Togg Gemlik Kampüsü yüzde 100 kapasiteye ulaştığında her sene 175 bin otomobil üretilirken, 4 bin 300 kişiye direkt, 20 bin kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlanacaktır.

"Devrin aracını engelleyemeyecekler"

'Bunu kim alacak ki?', 'Kimseye satamazsınız'. Şimdi de bu tür şeyler söylemeye başladılar. Allah'ın izniyle bunun yanıtını başta şahsım olmak üzere vatandaşlarımız verecek. Bundan 60 sene evvel Devrim aracını engelleyenler hamdolsun devrin aracında başarılı olamadılar ve olamayacaklar."

Yorumlar (0)