Sistematik tehdit davasında sevindiren karar

Hatay'da Gülay Mubarek isimli kadını 4 yıldır sosyal medya üzerinden tehdit eden Erdoğan Küpeli'nin davası sonuçlandı. Küpeli, 8 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

GÜNDEM 08.11.2019, 16:04
Sistematik tehdit davasında sevindiren karar

Gülay Mubarek, 4 yıldır Erdoğan Küpeli tarafından sistematik tehdit alıyordu. Küpeli Mubarek'i sosyal medya üzerinden devamlı olarak tecavüz ve ölümle tehdit ediyordu. Mubarek'in açtığı davada bugün karar verildi. Küpeli farklı suçlardan toplamda 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sevgili olmadı diye tehdit

Hatay'da halkla ilişkiler alanında çalışan Gülay Mubarek, ücretli öğretmen Erdoğan Küpeli ile 2015 yılında sosyal medya platformu Facebook üzerinden tanışmıştı. Tanıştıktan bir süre sonra Mubarek'e "sevgili olmak istediğini" ifade eden Küpeli, bu isteği karşılıksız kalınca sistematik tacizlerine başladı.

Gülay Mubarek'in şikâyeti ile sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları sonrası Küpeli görevden alındı. Gözaltına alınan Küpeli daha sonra kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Küpeli hakkında açılan dava bugün sonuçlandı. Küpeli, sistematik şiddeti tehdit, hakaret, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak gibi farklı suçlardan toplamda 8 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Yorumlar (0)