Samuray kılıçlı katile ağırlaştırılmış müebbet hapis!

Geçtiğimiz kasım ayında İstanbul Ataşehir’de Başak Cengiz isimli genç kadını samuray kılıcı ile öldüren Can Göktuğ Boz, çıkarıldığı mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 22.04.2022, 13:43 22.04.2022, 15:25
Samuray kılıçlı katile ağırlaştırılmış müebbet hapis!

Katil zanlısının, ‘canavarca duygularla veya eziyet ederek bilinçli öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. 

Hakkındaki adli tıp raporu da belli oldu

İstanbul’da bir sitenin önünden geçmekte olan Başak Cengiz’i samuray kılıcı ile acımasızca öldüren Can Göktuğ Boz hakkındaki adli tıp raporu da belli oldu. Mahkemeye sunulan raporda katil zanlısının cezai sorumluğunun tam olduğu belirtildi.

Elindeki samuray kılıcı ile saldırmıştı

Yaklaşık 5.5 ay önce Ataşehir’de işlenen cinayet adeta kan dondurmuştu. Barbaros Mahallesi’nde bulunan bir sitenin önünden geçmekte olan Başak Cengiz, yine aynı sitede ikamet etmekte olan Can Göktuğ Boz tarafından elindeki samuray kılıcı ile öldürülmüştü. Hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Cengiz, tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. 

Katil zanlısı üçüncü kez hâkim karşısına çıktı

Yaşanan bu olay sonrası katil zanlısı Boz’un akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Tutuklanarak hapse atılan Can Göktuğ Boz, üçüncü kez hâkim karşısına çıktı. Boz, duruşmada SEGBİS uygulaması ile yer aldı. Zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Her türlü cezai sorumluluğunun tam olduğu tespit edildi

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada, mahkeme heyetine Boz ile ilgili adli tıp raporu da sunuldu. Raporda yer alan bilgide, katil zanlısının her türlü cezai sorumluluğa sahip olduğu aktarıldı. 

Ağırlaştırılmış müebbet ve 6 seneye kadar hapis cezası talep edildi
 
Başak Cengiz cinayetinin ikinci duruşmasında savcılık makamı tarafından Boz hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 6 seneye kadar hapis cezası talep edilmişti. 

Yorumlar (0)