Sağlık Bakanlığı'ndan 'aşı sıranız geldi' uyarısı

Sağlık Bakanlığı, bakanlıkça gönderilmiş görünümü verilen 'aşı sıranız geldi' içerikli sahte kısa mesaj (SMS) ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığını açıkladı.

GÜNDEM 23.01.2021, 19:26 24.01.2021, 12:47
Sağlık Bakanlığı'ndan 'aşı sıranız geldi' uyarısı

Ülkemizde büyük bir sabırsızlıkla beklenen aşılar nihayet geldi ve 14 Ocak tarihinden itibaren aşı kampanyası başlatıldı.

Hızlı bir planlamayla, kısa süre içerisinde 1 milyondan fazla kişi aşılanırken, bu esnada dolandırıcılar da boş durmadı.

"Aşı sıranız geldi"

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, 'aşı sıranız geldi' şeklinde sahte kısa mesajlar ile ilgili uyarıda bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı'nca gönderilmiş görünümü verilen mesajlar ile vatandaşların kandırılmaya çalışıldığının tespit edildiği kaydedilerek, "Dolandırıcıların ilettikleri kısa mesajlarda yer alan bağlantıya (link) tıklayan vatandaşların kişisel bilgileri dolandırıcılar tarafından ele geçirilmektedir. Bakanlığımız, vatandaşlara 'Aşı sıranız geldi.' içerikli bir kısa mesaj göndermemektedir. Kimlik bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi hiç kimseyle paylaşmayınız, SMS'te yer alan bağlantıya tıklamayınız." açıklaması yapıldı.

Bakanlıktan detaylı anlatım

Vatandaşların aşı sırasını öğrenebilmek için e-Nabız uygulamasına girerek, yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısı yapılacak grupta bulunup bulunmadığının kontrol edilebileceği işaret edilerek, "Aşı yapılacak grupta bulunup bulunmadığınızı kısa mesaj ile öğrenmek için; 'Aşı' yazıp aralarında birer boşluk bırakarak, sırasıyla 'TC Kimlik Numarası' ve 'TC Kimlik Seri Numarası'nın ilk 4 hanesini yazarak 2023'e kısa mesaj gönderebilirsiniz." denildi.

Yorumlar (0)