PKK'yı vurdukça Suudilerden ses geliyor! Kınıyorlarmış...

Suudiler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta 2 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdiği saldırıyı kınadılar.

GÜNDEM 14.08.2020, 10:33 14.08.2020, 10:52
PKK'yı vurdukça Suudilerden ses geliyor! Kınıyorlarmış...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü PKK'ya peş peşe darbe vurmaya devam ediyor. Türkiye, hem deniz hem de kara sınır güvenliği hususunda oldukça kararlı bir duruş sergiliyor. Bu duruş, bazı ülkeleri ciddi derecede rahatsız ediyor. 

Mehmetçik, geçen gün Kuzey Irak'a bir hava harekâtı düzenlemiş, söz konusu operasyon sonucu 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmişti. 

Hem kınadılar, hem de taziyelerini ilettiler

Terör örgütü PKK'yı vurdukça Suudilerden ses gelmeye başladı.

Suudiler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta 2 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdiği saldırıyı kınadılar. Hatta bu da yetmezmiş gibi Irak Dışişleri Bakanı ile bir araya gelerek taziyelerini ilettiler.

Suudiler ve Iraklılar arasında gerçekleştirilen görüşmede, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan harekâtların, Irak'ın egemenlik haklarına aykırı olduğu ve istikrara zarar verdiği" şeklinde bahaneler üretildi.  

Türkiye'nin sınırda bulunan askerlerini geri çekmesini isteyen Irak Dışişleri Bakanlığı, Arap ülkelerinden yardım talep etmiş, bu nedenle Mısır, Ürdün ve Kuveyt ile temasa geçmişti. 

Diğer yandan, Türkiye İçişleri Bakanlığı, 2020 yılının başından beri gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 474 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini, bunlardan 62'sinin üst düzey olduğunu duyurmuştu. 

Yorumlar (0)