Müjdat Gezen, Cüneyt Arkın'la son görüşmesini anlattı: "Morali bozuktu"

Tiyatro oyuncusu usta sanatçı Müjdat Gezen, yakın arkadaşı Cüneyt Arkın'ın son günlerde yaşadığı sağlık problemlerini anlattı. 

GÜNDEM 29.06.2022, 09:09 29.06.2022, 17:59
Müjdat Gezen, Cüneyt Arkın'la son görüşmesini anlattı: "Morali bozuktu"

Usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın ani ölümü, sanat dünyasını yasa boğdu.

Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, 85 yaşında yaşamını yitiren usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın ardından hatıra ve duygularını dile getirdi.

"Geri döndüremediler"

Arkın'la son görüşen kişilerden biri olan Müjdat Gezen, "Doktorumu yanına yolladım, muayene etti. KOAH hastalığı olduğunu anladılar. Bir arkadaştan oksijen makinesi aldık fakat dün yataktan düşüyor ve kalbi duruyor. Önce ambulansta sonra hastanede uğraşıyorlar fakat geri getiremiyorlar. Çok sevdiğim bir ağabeyimi kaybettim." sözlerini kullandı.

"Morali bozuktu"

Gezen, son yıllarında Arkın'ın, Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda üç oyunda sahneye çıktığını hatırlatarak, "Hiç tiyatroda oynamamıştı. Hastalık ortaya çıkınca morali bozulmuştu. 'Ben sahneye çıkaracağım seni' dedim. 62 yıllık sahne yaşamımda bu kadar alkış alan birine hiç rastlamadım. İnsanlar onu sevdi. 3 oyunda beraber oynadık. Çok güzel günlerimiz oldu. Türk halkının da Türk sinemasının da başı sağ olsun. Allah geride kalanlara ömürler versin." sözlerini kullandı.

"Benden fazla alkış alıyorsun"

Cüneyt Arkın'la unutamadığı anılarını da aktaran Gezen, sözlerini şöyle devam ettirdi: "Ben ona oyunda Cüneyt Arkın rolünü verdim. Gazinocular buna, şarkı söylesin diye teklif yapıyor ama o 'Ben sinemacıyım hiç anlamam bu işlerden, beceremem' diyor. Çanta dolusu milyonlarca parayı reddediyor. Kendisi gibi yani. Cüneyt ağabeye bir gün 'Kusura bakma sonraki oyunda yoksun, benden fazla alkış alıyorsun' dedim. Birbirimize sarıldık daha sonra hiç ayrılmadık. Hepimizin başı sağ olsun."

Yorumlar (0)