MİT tırları davasında karar çıktı: Belediye Başkanı Erdem Gül'e 5 yıl hapis!

MİT tırları davasının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına Adalar Belediye Başkanı sanık Erdem Gül katıldı. Cumhuriyet gazetesinin eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 5 yıl hapisle cezalandırıldı. Gül, "Dosyada bir tane haberin dışında bir şey yok. Bu ceza eyleme değil, doğrudan habere verilmiştir." dedi.

GÜNDEM 28.02.2024, 14:53 29.02.2024, 09:04 Hakan Öksüz
MİT tırları davasında karar çıktı: Belediye Başkanı Erdem Gül'e 5 yıl hapis!

Türkiye'nin gündemine oturan MİT tırları davasında Cumhuriyet gazetesinin eski Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçu nedeniyle 5 yıl hapis cezası verilmişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı, 9 Mart 2018'de Yargıtay tarafından bozulmuştu.

2019'da Adalar Belediye Başkanı olmuştu

Gazeteci Can Dündar'ın da sanık sıfatıyla yer aldığı davada yeniden yargılama yapıldı. 7 Mayıs 2018'de Erdem Gül'ün dosyası ayrıldı. CHP adayı olarak 2019'da yerel seçimlere katılan Erdem Gül, Adalar Belediye Başkanı olarak görev yapmaya başladı.

"Gazetecilik suç değil, beraatimi talep ediyorum"

MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması ile ilgili davanın duruşması, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davada sanık olarak yer alan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile avukatları, duruşmada hazır bulundu. Üzerine atılı suçlamaları reddeden Erdem Gül, "Gazetecilik suç değil, beraatim talep ediyorum." dedi.

5 yıl hapisle cezalandırıldı

Erdem Gül'ün savunması sonrası mahkeme heyeti kararını verdi. Erdem Gül, "silahlı terör örgütü üyesi olmamakla birlikte, örgüte yardım etmek" suçundan 5 yıl hapisle cezalandırıldı.

Duruşmanın ardından basın mensuplarına konuşan Gül, "Dosyada bir tane haberin dışında bir şey yok. Başka bir eylem yok. Bu ceza eyleme değil, doğrudan habere verilmiştir." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)