Can Dündar hakkında yakalama kararı verildi

‘MİT tırlarının durdurulması’ davasında dosyası ayrılmış olan Can Dündar hakkında mahkeme tarafından yakalama kararı verildi.

GÜNDEM 08.06.2021, 14:47
Can Dündar hakkında yakalama kararı verildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya mazeret bildiren avukat ve firari sanık Can Dündar katılmadı. MİT Başkanlığı’nı temsilen ise Hazine avukatı Timuçin Üzel duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Hazine avukatı Üzel, suçtan zarar görme ihtimaline karşı müdahilliklerine karar verilmesini istedi.

Yakalama kararı çıkartılmasına hükmedildi

Mahkeme heyetince ara karar açıklandı. Can Dündar için isnat suça ilişkin şüphenin varlığını gösteren deliller, dosya kapsamı, sanığın uzun zamandır firari olarak başka dosyalardan aranmış olması, mahkemenin başka dosyasından aldığı cezadan dolayı iade işlemlerinin ve kırmızı bülteninin beklenmiş olmasıyla isnat edilen suç niteliğine göre tutuklanmasına dair yakalama emrinin çıkartılmasına hükmedildi.

Heyet, sanığın halihazırda yurt dışında bulunduğunun anlaşıldığını bildirerek, iade işlemleri için kırmızı bülten çıkartılması ve iade talepnamesi işlemlerinin yapılması yönünde karar verdi.

MİT Başkanlığı’nın suçtan zarar görme ihtimaline karşı binaen davaya müdahilliğine hükmeden heyet tarafından bir sonraki duruşma 6 Ekim tarihine ertelendi.

Davanın geçmişi

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada yargılanan firari sanık Cumhuriyet Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, “FETÖ örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla beraber, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” ve “gizli kalması gereken siyasal ve askeri bilgileri casusluk maksadıyla temin etmek” suçlarıyla 23 Aralık 202 tarihinde yapılan duruşmada 27 yıl ve 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dündar’a ilişkin bir müşteki yönünden, “devletin siyasal yararlarına ve güvenliğine dair gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ile “devletin gizli kalması gerekli bilgilerini askeri ve siyasal casusluk maksadıyla temin etme” suçlarından ifadesi alınmadığı gerekçesiyle dosyası ayrılmıştı.

Yorumlar (0)