"Seyyanen zam adaletsizliğe yol açtı" diyen Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması

Kütahya'da yapılan mitingde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 bin liralık en düşük emekli aylığının yeterli olmadığının farkında olduklarını söyledi. Emekli aylıklarına yaptıkları seyyanen artışların da adaletsizliğe yol açtığını belirten Erdoğan, "Emekli maaşlarını nasıl yükseltiriz biliyor musunuz?" diyerek reçeteyi verdi.

GÜNDEM 28.02.2024, 15:24 Hakan Öksüz
"Seyyanen zam adaletsizliğe yol açtı" diyen Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yerel seçim mitingleri kapsamında Kütahya'daydı. Muhalefeti sert sözlerle eleştiren Recep Tayyip Erdoğan, "Kirli ittifakların karanlık hesaplarına bırakmayacağız meydanı. Bazı şehirlerimizde yapılan kirli ittifakları görüyoruz. Bazılarında aday isimleri sabahtan akşama değişiyor, bazılarında listeler geç veriliyor. Türkiye Yüzyılı vizyonu hedefine giderken kenetlenmeliyiz." dedi.

Gezi olayları ile 15 Temmuz'dan bu yana hem bölgesel hem de küresel çapta krizlerin derinleştiğini kaydeden Erdoğan, terörle yoğun şekilde mücadele ettiklerini söyledi.

"Emekli maaşlarına seyyanen zam, adaletsizliklere yol açtı"

Emekli maaşlarına yaptıkları seyyanen zamların adaletsizliğe yol açtığının farkında olduklarına vurgu yapan Erdoğan, "Sırtında küfe taşımayanlar atıp tutabilir. Bizim üzerimizde devleti ve milleti yönetme görevi var. Vatandaşlarımızın iyi şartlarda yaşamasını istiyoruz. Hesap kitap işidir ekonomi. Gelir ile gider arasındaki dengeyi sağlayamazsınız 1990'larda yaşananlar tekrar eder." ifadelerini kullandı.

"Emekli maaşlarının yeterli olmadığının farkındayız"

En düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunun yeterli olmadığının farkındayız. Emekli maaşlarını istenen düzeye çıkarmak için çalışacağız. Millet ve devlet olarak daha çok çalışacağız. Buradan elde edilen kazanç ile emeklilerimizin maaşlarını artıracağız. 'Emekli aylıklarına 7-10 bin lira seyyanen zam eklensin' diyenler var. Bunlar 16 milyon emeklimizi tahrik ediyor." diye konuştu.

"7-10 bin liralık seyyanen zam yaparsak..."

Erdoğan, "Emekli aylığına dedikleri gibi 7 bin lira seyyanen zam yaparsak 1,4 trilyon liralık, 10 bin lira yaparsak 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak zorunda kalırız. Polis, asker, sağlıkçı ve diğer devlet çalışanlarının yarısının maaşını vermezsek bunu ancak karşılayabiliriz." dedi.

Yorumlar (0)