Milli Saraylarda yeni düzenleme!

Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin içeriğinde ne var?

GÜNDEM 11.11.2019, 09:59 11.11.2019, 10:03
Milli Saraylarda yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan ve yürürlüğe giren kararname Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulunun yanında Başkanlık bünyesinde danışmanlık ve ihtisas komiteleri kurulmasının önünü açıyor. Kurulacak olan danışmanlık ve ihtisas komitelerinin amacı ise Cumhurbaşkanlığı idaresinde bulunan köşk, kasır, saray, müze, menkul ve gayri menkul kültür varlıkları, tarihi bahçeler ve çevrelerin bakım, onarım, yenileme ve koruma hizmetlerinin bilimsel açıdan değerlendirilebilmesi olarak kaydediliyor.

Kararname kurula mensup olanlarla, danışmanlık ve ihtisas komiteleri üyelerinin alacağı ücreti de belirliyor. Kararname kapsamında alınacak her bir toplantı için Milli Saraylar ve Değerlendirme Kurulu üyeleri 9 bin, danışmanlık komitesi üyeleri 7 bin 500 ve ihtisas komitesi için hizmet verenler 6 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpılması neticesinde ulaşılacak miktarda Başkanlık tarafınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde huzur hakkı alabilecek.

Huzur hakkı nedir?

Kavramın tanımına ilişkin Türk Dil Kurumu’nun verdiği tanım belli bir konu üzerine görüşme amacıyla toplanan bir kurulun üyelerine ödenen ücret olarak belirleniyor. Kurullarda görev alan kişilerin kanunen karşı karşıya kaldığı yükümlülük ve sorumluluklar şahsı risk altında bıraktığı için huzur hakkı ile bir maddi tazmin sağlanması öngörülüyor.

Kararnamede yapılan bir başka değişiklik ile beraber Müzecilik ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı bundan sonra görev alanının kapsamına geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına ilişkin etkinlikleri de ekledi.

Güvenlik nasıl sağlanacak?

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının yönetimindeki her türlü bina ve tesisin iç güvenliği ise Başkanlıkça belirlenen usul ve esaslar ölçüsünde yine kurum tarafından, dış güvenlik ve emniyet tedbirleriyle ilgili hizmetler ise ilde görev yapan kolluk kuvvetleri ve valilik tarafından sağlanacak.

Yorumlar (0)