Mehmetçik terör hedeflerini vurmaya devam ediyor: En az 14 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyinde yer alan PKK/YPG'li teröristlere ait hedefler gece boyunca tek tek vuruldu. İlk belirlemelere göre operasyon kapsamında en az 14 terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı.

GÜNDEM 07.10.2023, 10:47
Mehmetçik terör hedeflerini vurmaya devam ediyor: En az 14 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerindeki PKK/YPG'li teröristlere ait hedeflerin gece boyunca tek tek ateş destek vasıtaları ile güçlü bir şekilde vurulduğu bilgisini paylaştı.

Yapılan ilk belirlemelere göre operasyon kapsamında en az 14 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Bakanlık harekata ilişkin operasyon görüntülerini de paylaştı. Görüntülerde, terör örgütüne ait hedeflerin tek tek vurulma anları yer alıyor.

Terör hedeflerine yönelik hava harekatı

Terör örgütü PKK/YPG ile diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek için Suriye'deki terör hedeflerine yönelik dün akşam saat 22.00'de hava harekatı gerçekleştirildi.

15 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, hava harekatları ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de olduğu değerlendirilen sözde karargah, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 15 hedefin imha edildiğini aktardı.

"Terörle mücadele azim ve kararlılıkla devam edecek"

Harekatlarda azami oranda milli ve yerli mühimmat kullanılarak çok sayıda terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Asil milletimizin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmiş yıllarda olduğu gibi bugün de milletimizin ve ülkemizin bekası ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya dek azim ve kararlılık ile devam edecektir. Bu harekat esnasında masum siviller ile dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi adına her türlü önlem alınmıştır."

Yorumlar (0)