Mehmetçiğe yeni tip kamuflaj!

Türk askeri için, yüksek mukavemete sahip iplik kullanılarak nanoteknolojik üretimle üretilen kumaşların kullanıldığı, iklim şartlarına uygun, su itici özelliğe bulunan yeni "kamuflaj" hazırlandı.

GÜNDEM 24.01.2021, 10:26 25.01.2021, 09:17
Mehmetçiğe yeni tip kamuflaj!

MSB (Millî Savunma Bakanlığı)'nin Arifiye Yerleşkesi içindeki BMC İşletmesini Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın üzerlerindeki yeni tip kamuflaj dikkatlerden kaçmadı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli için yeni eğitim kıyafetleri hazırlandığı öğrenildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelinin eğitim elbisesinin iyileştirme ve geliştirme çalışmaları çerçevesinde tasarımı 2019 senesinde tamamlanan, tedarik işlemleriyse Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından 2020 yılında gerçekleştirilen yeni tip ve desen rüzgar ceketi, eğitim elbisesi ve yeni tip botlar, ilk kez Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar tarafından MSB Arifiye Yerleşkesi ziyaretinde kullanıldı.

Tüm Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelinin 25 Ocak 2021 Pazartesi gününden itibaren yeni tip üniformaları giymeye başlayacağı bildirildi.

Eğitim elbiseleri ve botların tasarımında, KKK'da (Kara Kuvvetleri Komutanlığı) görevli subaylar, yedek subaylar, astsubaylar, yedek astsubaylar ve yükümlü personellerle MSB bünyesindeki Kara Harp Okulu öğrencileri ve Astsubay MYO (Meslek Yüksek Okulu) öğrencilerinin daha ergonomik üniformalar giymesi amaçlandı.

Ergonomi dikkate alınarak hazırlanan malzeme ve dizaynı yapılan yeni tip eğitim kamuflajlarının desen ve model seçiminde Türkiye'nin coğrafi yapısı için uygun özellikler göz önünde bulunduruldu.

Yüksek mukavemete sahip iplik kullanılarak nanoteknolojik üretimle üretilen kumaşların kullanıldığı, iklim şartlarına uygun yeni kamuflajların su itici özelliği de bulunuyor.

Haki renkteki bu kamuflajlar; hava alabilen, su geçirmez, tam ortopedik, soğuğa karşı yalıtımlı botlar ile tamamlandı. Darbe emici özelliği de bulunan yeni botlar, hem operasyonlarda hareketleri destekleyecek hem günlük mesaide rahatlıkla kullanılabilecek biçimde tasarlandı.

Yorumlar (0)