Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Erdoğan açıkladı

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cinsiyetsizleştirme politikası, LBGT dayatması ve azalan doğum oranları, aile kurumunu tehdit ediyor." dedi. Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün süreceğini açıkladı.

GÜNDEM 04.06.2024, 19:28 04.06.2024, 19:42 Hakan Öksüz
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2 saat 15 dakika süren Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Erdoğan, "Bize oy verenler kadar, vermeyenlerin de hükümetiyiz. Hiçbir vatandaşımızı, diğerinden ayırmıyoruz. 85 milyonun tamamına karşı bakışımız aynıdır. Fitne tüccarları, bu gerçeği değiştiremez." dedi.

"LBGT dayatması, faşizmi aratır hale geldi"

Aile kurumunun, tarihinin en zorlu sınavlarından birini verdiğini kaydeden Erdoğan, "Cinsiyetsizleştirme politikası ve LBGT dayatması, insan neslini tehdit ediyor. Bu dayatma, faşizmi aratır hale geldi. LBGT dayatması, toplumda yozlaşma ve ailede ciddi sorunlara sebep oluyor. Öte yandan geçen sene açıklanan doğum istatistikleri, Türkiye'nin de bir tehlikeyle yüzleştiğini gösteriyor. Azalan doğum oranları, küresel çapta olduğu gibi Türkiye'de de alarm veriyor." ifadelerini kullandı.

Kadının toplumsal hayatta güçlendirilmesi

Kadınların toplumsal hayatta güçlenmesi adına pek çok uygulamayı hayata geçirdiklerini söyleyen Erdoğan, "145 bin 727 metrekare büyüklüğündeki Darülaceze sosyal hizmet kenti, hizmete açıldı. Bu şehrin içinde rehabilitasyon merkezleri, poliklinik ve ibadethaneler var. Kadın erkek eşitliğine duyarlı şekilde bütçeleme yapan 23 ülkeden biriyiz, 2023 yılı OECD raporları bunu bildiriyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele ediyoruz." diye konuştu.

"Bayram ikramiyeleri, 10-14 Haziran'da yatacak"

Ücretli kesimi, emekliyi, memuru ve çalışanı enflasyona ezdirmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Önceki döneme kıyasla asgari ücrette yüzde 49'luk artışa gittik, Ocak 2023'e göre ise yüzde 100'lük artış yapış olduk. Ocak ayında en düşük memur maaşı 33 bin lira oldu. En düşük emekli yüzde 82 arttı. 10-14 Haziran'da emeklilerimizin Kurban Bayramı ikramiyelerini de yatıracağız." dedi.

"Bayram tatili 9 güne çıktı"

Erdoğan, 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı tatili hakkında da beklenen açıklamayı yaptı. İki günlük sürenin idari izin kapsamı içine alındığını kaydeden Erdoğan, bayram tatilinin 9 güne çıkartıldığını söyledi. 

Yorumlar (0)