Kurban Bayramı tatili yoğunluğu başladı: Ege yüzde 100 dolulukla…

Kurban Bayramı’na az bir süre kala yoğunluğu şimdiden başladı. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Ege Bölgesi’ndeki turizmciler, Kurban Bayramı'nın yüzde 100 dolulukla geçeceğini tahmin ediyor.

YAŞAM 04.06.2024, 13:22 Şeyda Gül
Kurban Bayramı tatili yoğunluğu başladı: Ege yüzde 100 dolulukla…

Kurban Bayramı tatilini Ege kıyılarındaki turistik beldelerde geçirmek isteyenlerle otel rezervasyonlarını yapmaya başladı. Nisan ayındaki Ramazan Bayramı'nın turizmciyi memnun ettiğini dile getiren Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Belge, Nisan ayını yüzde 90-95 dolulukla kapattıklarını belirtti. Kurban Bayramı tatili ve okulların kapanmasıyla bu oranlara yine ulaşacaklarını ifade eden Belge, rezervasyonların her gün artarak devam ettiğini ve rezervasyonların son 1-2 günde hızlandığını vurguladı.

Şuanda rezervasyonlar hızlı gidiyor

Ege'deki bütün otellerin misafirler için hazır olduğunu dile getiren Belge, arife gününden itibaren başlayarak Eylül ayının sonuna kadar Çeşme'den ve genel olarak Ege Bölgesi’nden çok ümitli olduklarını kaydetti. Bayram ve sonrasında Kuşadası, Pamucak, Foça da çok iyi olduğunu anlatan Belge, “Zaten Antalya, Bodrum dediğiniz zaman şu an rezervasyonların hızlı gittiğini duyuyoruz” şeklinde konuştu.

'Çeşme pahalı' diye bir algı yapılıyor

Çeşme'de her keseye uygun bir tatil olduğuna işaret eden Belge, 'Çeşme pahalı' diye bir algı yapıldığını söyledi.  Çeşme'yi Sakız adası veya başka bir Ege adasıyla karşılaştırmanın, Süper Lig'deki bir takımla amatör takımı karşılaştırmakla aynı olduğunu anlatan Belge, “Çeşme, İzmir bunu hak etmiyor. Çünkü bizim İzmir bir tane, dünyanın göz bebeği. Tanıtımda biraz daha hızlı hareket edersek Avrupa'nın göz bebeği olur” değerlendirmesinde bulundu.

3-5 gün içinde oteller dolmaya başlar

Sezonun iyi başladığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden ise Kurban Bayramı tatili rezervasyonlarının iyi olduğunu aktardı. Tatil yaklaştıkça daha da artacağını aktaran Özden, bayram tatili süresince otellerin dolmak üzere olduğunun bilgisini verdi. Kuşadası ve Didim'de otellerde yer olduğunu ama rezervasyonların da hızlı geldiğini belirten Özden, “Önümüzdeki 3-5 gün içinde oteller dolmaya başlar” dedi.

Erken rezervasyonlar memnuniyet verici

Yörede tatil planlayanların, istedikleri otelde yer bulmaları ve indirimlerden faydalanabilmesi için rezervasyonlarını yaptırmalarını öneren Özden, Kuşadası ve Didim'de yüzde 100 dolulukla Kurban Bayramı'nı geçireceklerini ifade etti. Yaz ayları için yapılan erken rezervasyonların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Özden, yüksek sezon öncesi bayram tatilinde otellerin dolmasının turizmci için motivasyon olacağını vurguladı.

Yorumlar (0)