Hayvan pazarı bayram için yeniden açılıyor

Denizli'de şap hastalığı nedeniyle kapatılan Çivril Hayvan Pazarı, Çivril Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun kararıyla 5-19 Haziran tarihleri arasında yeniden açılacak.

GÜNDEM 03.06.2024, 16:52 04.06.2024, 18:27 Melina Ay
Hayvan pazarı bayram için yeniden açılıyor

6 Mart 2024 tarihinde Denizli'nin Çivril ilçesi Çıtak ve Kıralan Mahallelerinde tespit edilen şap hastalığı nedeniyle Çivril Hayvan Pazarı belirsiz bir süreliğine kapatılmıştı. İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan pazarının yeniden açılmasına karar verdi.

Yapılan toplantıda, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde işlem kurbanlık ihtiyaçlarını sorunsuz karşılayabilmeleri için bu kararın alındığı belirtildi. Üretici ve seçeneklerden gelen talepler doğrultusunda düzenlenen toplantıda, Çivril Hayvan Pazarı'nın 5 Haziran 2024 Çarşamba günü başlayan, Kurban Bayramı'nın son günü olan 19 Haziran 2024 Çarşamba gününe kadar açık olmasına karar verildi. Karara göre, pazarda sadece küçükbaş hayvan alım satımı yapılabilir ve çatlama hastalığı riski taşıyan Kıralan ve Çıtak mahallelerinden pazara hayvan girişine ve alım satımına izin verilmeyecektir.

Yorumlar (0)