Koronadan hayatını kaybeden Cemil Hoca için gözyaşları sel oldu!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için çalıştığı Çapa Tıp Fakültesi önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Prof. Dr. Taşçıoğlu için gözyaşları sel oldu. 

GÜNDEM 02.04.2020, 14:02 02.04.2020, 14:35

Yeni tip koronavirüs (Covid-19)  testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavi altında olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. 

Onur Taşçıoğlu, babasının vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu.  Prof. Dr. Taşçıoğlu, Çapa Tıp Fakültesi önünde mesai arkadaşları tarafından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak anıldı.

Fakülte önünde Prof. Dr. Taşçıoğlu'nu anmak için toplanan grup, sosyal mesafe kuralına uygun olarak toplandı. 

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Tükek, anma töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"İç hastalıkların ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için toplandık.

Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur.

Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum."

Prof. Dr. Taşcıoğlu, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren ilk hekim oldu.

Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasını tespit eden Prof. Dr. Taşcıoğlu, 16 Mart günü görülen öksürük, ateş ve nefes darlığı şikâyetleriyle uzun senelerdir çalıştığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. 

Prof. Dr. Taşcıoğlu, sağlık durumunun ağırlaşması nedeniyle 18 Mart günü yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlandı.

Tedavisi birçok uzman hekimin yer aldığı bir kurul tarafından devam ettirilen Taşcıoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 Nisan günü yaşamını yitirdi.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu kimdir?

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, öğrencileri ile hastaları tarafından çok sevilen ve "Hocaların hocası" olarak anılan bir isimdi.

Prof. Dr. Taşçıoğlu, 1950'de Rize'de doğdu. 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tamamlamasının ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa'da tamamlayan Prof. Dr. Taşçıoğlu, ardından yeniden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde döndü.

Prof. Dr. Taşçıoğlu, ilk olarak İç Hastalıkları Uzmanı, ardından Doçent, son olarak da Profesör unvanını kazandı. 

Emekli olduktan sonra İstanbul Tıp Fakültesi'nde hem hasta muayene eden hem de öğrencilere ders vermeye devam eden Prof. Dr. Taşcıoğlu, dahiliye alanında birçok önemli çalışmalara imza attı.

Prof. Dr. Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı. 

Yorumlar (0)