Kabil'deki 'Ankara' karargahında tahliye mesaisi

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı bünyesinde bulunan Türk askerleri, Kabil Havalimanı etrafındaki tahliye faaliyetleri için sahada aktif görev alırken, bir yandan da "Ankara" ismini taşıyan karargah binasında tahliye koordinasyonu kapsamında çalışıyor.

GÜNDEM 23.08.2021, 14:08 24.08.2021, 09:52
Kabil'deki 'Ankara' karargahında tahliye mesaisi

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nda görev alan Türk askerleri, diğer ülkelerin askerleri iş birliği yaparak Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki çalışmalarına devam ediyor.

Türk askeri, Afganistan’dan ayrılmak amacıyla günlerdir havalimanının önünde zor koşullarda bekleyenlere yardımcı olmayı sürdürüyor.

35 dereceyi geçen sıcaklık ve yoğunluk sebebiyle zor anlar yaşayanlara yiyecek ve su dağıtan Türk güvenlik ekipleri, Afganistan’dan ayrılmak isteyen kişilerin uçuş izinleri ve pasaportları ile ilgili kontrollerini havalimanı kontrol noktalarında sürüyor.

Karargah binasında yoğun mesai

Türk askeri, havalimanı etrafında tahliye ve devriye çalışmasının yanında askeri hat içerisindeki "Ankara" isimli karargah binasında da yoğun mesaisine devam ediyor. Tahliye işleminin planlanması ve koordinasyonu üzerine karargah binasında çalışma yapılırken, gün içinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor.

Nöbetin ardından karargah binasındaki dinlenme alanlarında bir sonraki günkü görev için hazırlıklarına başlayan askerler, kendilerine burada sağlanan imkanlar kapsamında aileleriyle telefonda görüşme fırsatı buluyor.

Karargah binası içinde bulunan kantin ve berber bölümlerinde günlük ihtiyaçlarını karşılayan askerler, yemeklerini Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda bulunan sosyal tesiste birlikte görev aldıkları diğer ülkelerin askerleriyle beraber yiyor.

Yorumlar (0)