"İstanbul'da Suriyeli kaydı almıyoruz"

İstanbul'da istisnalar dışında Suriyeli kaydı alınmadığını söyleyen Süleyman Soylu, "Hiç kimse kayıtsız kuyutsuz ortalıkta gezinemeyecektir. Kaçak göçmen çalıştırma, kaçak işportacılık gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir." diye konuştu.

GÜNDEM 06.07.2019, 17:31
"İstanbul'da Suriyeli kaydı almıyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce yapılan Göç Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Soylu, öncelikli hedefin özellikle büyükşehirlerde, İstanbul'da düzensiz göçmenler konusuna eğilmek olacağını kaydederek, "Yani hiç kimse kayıtsız kuyutsuz ortalıkta gezinemeyecektir. Kaçak göçmen çalıştırma, kaçak işportacılık gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir." dedi.

Bakan Soylu, İstanbul'un dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden ve ulaşım kavşaklarından biri olmasının, göç ve düzensiz göçmen konusunda bir cazibe merkezi haline gelmesine yol açtığını belirtti.

"İSTANBUL, BATI'YA GİTMEK İÇİN GEÇİŞ NOKTASI"

Kentin batıya gitmek isteyen göçmen ve mülteciler için doğal bir çekim, Türkiye'de hayatını idame ettirmek isteyen yabancılar için de cazibe merkezi olduğunu belirten Soylu, 2011'den bugüne yaşanan Suriye ve Orta Doğu kaynaklı göç hadisesinde, Türkiye'nin ciddi bir mesai harcadığını, bu konuyu hem doğru hem de vicdanlara uygun şekilde yönetebilmek için önemli bir gayret ortaya koyulduğunu aktardı.

"ÇOK CİDDİ DÜZENSİZ GÖÇ BASKISI VAR"

Göç meselesine ilişkin yasalar çıkarıldığını, yeni kurumlar oluşturulduğunu belirten Soylu, "Bugün ülkemizde 3,6 milyonu geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4,9 milyon yabancı insan bulunmaktadır. İstanbul'daki kayıtlı Suriyeli sayısı 546 bin 296'dır. Bunlar elbette ki büyük rakamlardır ancak Türkiye, devlet olarak bunu yönetme kabiliyetine sahiptir ve buna ilişkin önemli bir gayretin içindedir. Burada asıl sorun, düzensiz göçün önlenmesidir. Gerek Orta Doğu'dan gerekse Afrika üzerinden gelip Avrupa'ya geçmek için çok ciddi bir düzensiz göç baskısı var ve bu giderek artmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)